BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.437,62
HABER /  GÜNCEL

Hakkari'de yürekleri ağza getiren deprem

Hakkari Yüksekova'da saat 11.04'te 5.4 büyüklüğünde deprem oldu

Abone ol

Van'ı pazar günü yıkan büyük depremin şoku atlatılmadan, bölge bu kez merkez üssü Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dilekli Köyü olan Richter ölçeğine göre 5.4 büyüklüğündeki depremle sallandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün yerin 18.3 kilometre derinliğinde meydana geldiğini saptadığı deprem saat 11.04'te bölgeyi şiddetle salladı.

DEPREM SANİYE SANİYE OKUL KAMERASINDA
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün 5.4 olarak açıkladığı depremin ardından yaşanan panik havası kameralara böyle yansıdı. Haberle ilgili detaylı bilgi için TIKLAYIN!..

Pazar günü Van ve Erciş'te büyük can kaybı ve çok sayıda binanın yıkılmasına neden olan deprem ve devam eden artçı şokların paniği henüz geçmeden Hakkari Yüksekova'daki deprem bölgede büyük korkuya neden oldu.

Hakkari ve Yüksekova'daki yetkililer merkez üssü Irak sınırına yakın kesimde bulunan depremin can kaybına ve hasara neden olup olmadığını belirlemek için bölgedeki köylerle bağlantı kurulmaya çalışıldığını söyledi.

DİLEKLİ KÖYÜ ESKİ MUHTARI KONUŞTU

Depremin merkez üssü Dilekli Köyü eski muhtarı Nusret Tanır şunları söyledi:

''400 haneli köyümüzde henüz herhangi bir hasar bilgisi almadık. Bayağı sallandık, büyük panik yaşandı ama şu an herhangi bir hasar bilgisi gelmedi.''

OKULLARA 1 GÜN ARA

Kaymakam Üzeyir Aziz Özeren, merkez üssü, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dilekli köyü olan 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından eğitime 1 gün ara verildiğini belirtti.

İlçe merkezi ve köylerde, ilk belirlemeye göre, bir sıkıntı olmadığını bildiren Özeren, köylere ulaşarak bilgi almaya çalıştıklarını kaydetti.

Öte yandan, terör örgütü yandaşlarınca ilçe merkezinde sabah saatlerinde izinsiz gösteri yapan bir grubun, deprem sırasında ve sonrasında da eylemlerini sürdürdüğü gözlendi. Grup, güvenlik güçlerinin ''deprem oldu, vatandaşa yardımcı olmamız için dağılın'' anonsuna rağmen dağılmadı.