BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.423,50
HABER /  GÜNCEL

Van'a her gün 21 bin kişilik yemek

İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği, 29 Ekim'den itibaren deprem bölgesindeki köylere her gün 21 bin kişilik yemek dağıtacak.

Abone ol

İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği, 29 Ekim'den itibaren deprem bölgesindeki köylere her gün 21 bin kişilik yemek dağıtacak.

İYSAD Başkanı Sadık Çelik yaptığı yazılı açıklamada, Van Valilik deprem koordinasyonuyla depremin merkez üstü olan Van'ın Güveçli köyünde Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİD) ile işbirliği içinde mutfak kuracaklarını bildirdi.

Kurulan mutfaktan 29 Ekim Cumartesi gününden itibaren başta Güveçli, Tabanlı, Ataköy, Yumutepe, Dibekli, Dağönü, Gülsünler, Doğanlı, Atmaca, Alaköy ve diğer civar köylere her öğünde 7 bin kişilik olmak üzere günde toplam 21 bin kişilik taşıma yemek dağıtılacağını belirten Çelik, şunları kaydetti:

''Ülkemizin doğusu bugün çok büyük bir doğal afetle karşı karşıya. Orada evlerinden barklarından olan, soğuk, karlı, çetin doğa koşullarında sokakta kalan binlerce insanımızın çaresizliği karşısında insani olarak, yurttaş olarak hiçbirimiz kayıtsız kalamayız. Biz de İYSAD Yönetim Kurulu ve üyeleriyle birlikte 31 Ekim Pazartesi günü Van'a giderek, insanların çaresizliğine bir nebze olsun çare olmak için çektikleri zulüm bitene, buzlar eriyene kadar onlarla birlikte olarak, onlara her öğünde üç çeşit olmak üzere sıcak yemekler temin edeceğiz.'