BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.430,40
HABER /  GÜNCEL

Aylin öğretmenin duvağıyla uğurlandı

Van depreminde hayatını kaybeden 28 yaşındaki Almanca öğretmeni Aylin Bozkurt'un cenazesi toprağa verildi.

Abone ol

Van'da meydana gelen depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden 28 yaşındaki Almanca öğretmeni Aylin Bozkurt'un cenazesi Antalya'da toprağa verildi.

Van'ın Erciş ilçesindeki bir kafeteryada enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Erciş Anadolu Lisesi Almanca öğretmeni Aylin Bozkurt'un cenazesi Antalya'ya getirildi.

Uncalı Şehir Mezarlığının morgundan yakınları tarafından alınan cenaze, Bozkurt'un yaşadığı Ermenek Mahallesi'ndeki evine getirildi.

ÇEYİZİ TABUTUNA SERİLDİ

Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesinden 5 yıl önce mezun olduktan sonra bu yıl ataması yapılan Bozkurt'un tabutunun üzerine duvak, çeyizinden eşyalar ve Türk bayrağı konuldu.

Bu sırada tabuta sarılan anne Arife Göğüş, günlerdir elinde fotoğrafıyla kızını aradığını söyleyerek ağladı. Eşi Tahsin Bozkurt'tan 15 yıl önce ayrılan, evlere temizliğe giderek 3 kızının da eğitim hayatını sürdürmesini sağlayan anne Göğüş, ''Yavrum, artık rahat uyu. Kaç gündür sen de çektin, ben de çektim. Yanına vardım yavrum, çok uzattım ellerimi. Taşların altına soktum ellerimi. Televizyonlara çıktım, çok uğraştım ama beceremedim. Her gittiğim yerde seni sordum annem ama bulamadım. Hakkım helal olsun'' dedi.

Aylin Bozkurt'un Nevşehir'de anasınıfı öğretmeni olan kardeşi Selda Bozkurt da ablasının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Selda Bozkurt, ''bu mesleği bana emanet bıraktın ama ben bu acıyla nasıl öğretmenlik yapacağım?'' diye ağladı.

Cenaze namazının kılınmasının ardından, cenaze Ermenek Mezarlığında toprağa verildi.

Bozkurt'un cenaze namazına Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve öğretmen arkadaşları da katıldı.