BIST 10.046
DOLAR 32,25
EURO 34,64
ALTIN 2.412,15
HABER /  GÜNCEL

Hakkaride olaylar çıktı

BDP Demokratik Özgür Kadın Hareketi tarafından başlatılan kampanya terör örgütünün gösterisine dönüştü

Abone ol

Barış ve Demokrasi Partisi'nce (BDP) Hakkari'de düzenlenen basın açıklamasının ardından yürüyüşe geçerek, askeri lojmanlara taş atan gruba, polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

BDP Demokratik Özgür Kadın Hareketi tarafından Hakkari'den başlatılan ''Demokratik Özgür Toplumu Yaratalım. Tecavüz Kültürünü Aşalım'' adlı kampanya kapsamında, BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna ile İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, Belediye Başkanlığı salonunda basın toplantısı yaptı.

Toplantının ardından BDP İl Başkanlığına geçen milletvekilleri Ayna ve Tuncel, burada bekleyen kalabalıkla birlikte Bulvar Caddesi'ne kadar yürüdü.

Buradaki basın açıklamasından sonra kalabalık arasındaki bazı kişiler, üzerinde İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın fotoğrafı bulunan kuklayı ateşe verdi. Milletvekilleri Ayna ve Tuncel, açıklamadan sonra parti binasına geçti.

Cumhuriyet Caddesi'ne doğru yürüyen kalabalık, Atatürk heykeli ve askeri lojmanları taşladı. Polisin, biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulunduğu göstericiler, ara sokaklara dağıldı.