BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.434,91
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Hakkaride de üniversite var Tuncelide de

Başbakan Erdoğan, yurtlarda kalan ve ÖSS'de başarılı olan çocuklarla iftar yemeği yedi...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu yurtlarında kalan ve ÖSS'de başarı sağlayan çocuklarla, Gölbaşı'ndaki Galip Demirel Vilayetler Evi'nde düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Ramazanın anlamlı günlerinde başarılı gençlerle bir arada olmanın kendisini ayrıca duygulandırdığını belirten Erdoğan, ÖSS'deki başarıları dolayısıyla gençleri tek tek kutladığını ifade etti. Başbakan Erdoğan 2000 yılında SHEÇEK yurtlarında kalan gençlerin ÖSS'yi kazanma oranının yüzde 24 olduğunu, bugün bu oranın yüzde 75'e ulaştığını bildirerek, bunun çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Sosyal Hizmetler alanında 8-10 kişinin kaldığı koğuş sisteminden, 1-3 kişinin kaldığı oda sistemine geçilmesini sağladıklarını belirten Erdoğan, özellikle ''Sevgi Evleri''nin bir aile ortamı oluşturduğunu, farklılık, güzellik getirerek, gençlere öz güven kazandırdığına işaret etti.

DEVLET HEM ANA HEM BABA


Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Sizler bizim yavrularımızsınız. Biz sizi yalnız bırakamayız. Bizim tarihimizde devlet anadır, bazen de bakarsınız devlet babadır. Ana ve baba, devlet bu. Biz şu anda bir sorumluluğu üstlenmiş mevkideyiz. Kaçamayız hiç bir yere. Bize milletimiz bir görev vermiş. Bu görevi al git makama otur, Ankara'nın dışına hiç çıkma. Böyle bir şey düşünülebilinir mi? Düşünülemez.

81 vilayetin 81'ine ve bütün ilçelerimize ulaşacağımız gibi bütün insanlarımıza ulaşmaya mecburuz. Peki ulaşabiliyor muyuz? Ulaşabildiğimiz kadar, şartları zorluyoruz.''

Erdoğan, bakanlara, milletvekillerine, belediye başkanlarına tüm fakir evleri dolaşarak gerekli desteği sağlamaları yönünde talimat verdiğini belirtti.



ÜNİVERSİTESİ OLMAYAN İL YOK


Hükümet olarak eğitime verdikleri önemi de vurgulayan başbakan Erdoğan, 63 yeni üniversite kurduklarını ve üniversitesi olmayan il kalmadığını bildirdi.

Başbakan Erdoğan, ''Geçmişte şu ile üniversite gelir mi diye düşünenler şimdi o ile üniversite geldiğini gördüler. Şimdi artık Tunceli'de üniversite var, şimdi artık Hakkari'de üniversite var. 'Acaba olur mu?' diyorlardı. 'Hadi canım sen de' diyorlardı, ama oldu'' dedi.

Bu üniversiteleri geliştirmeyi ve eğitim kadrosunu güçlendirmeyi amaçladıklarını belirten Erdoğan, gençlerin rahatlıkla konaklayacakları yurt sayısını artırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, 7 yıl önce ''Haydi Kızlar Okula'' kampanyasını başlattıklarında 780 bin kız çocuğunun okula gönderilmediğini, kampanya sayesinde 350 bin kızın eğitime kazandırıldığını hatırlattı. Erdoğan, bu süreci ''inatla, aşkla, heyecanla'' devam ettireceklerini dile getirdi.

Okulların yüzde 95'inde bilişim teknolojileri sınıfı olduğunu ifade eden Erdoğan, bu kapsamda 730 bin bilgisayar dağıttıklarını kaydetti.

Başbakan Erdoğan, ''Kimin aklına gelirdi bundan 10 sene önce Ağrı'nın Patnos'unda, Gürbulağı'nda okullarda bilişim teknolojisi sınıfları olacak da burada yavrularımız bilgisayar öğrenecek. Düşünebiliyor musunuz oldu bunlar'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini gezerken çocukların kendisinden artık laptop istediğini, bunun da çok güzel ve sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti.