BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,80
HABER /  MAGAZİN

Sami Yusuf konser vermek için İstanbulda

İslami popçu Azerbeycan asıllı şarkıcı Sami Yusuf, İstanbul'a geldi. Yusuf Sezen Aksu'nun söz yazdığı şarkıyı da söyleyecek.

Abone ol

Konser vermek için İstanbul'a gelen Azerbaycan asıllı sanatçı Sami Yusuf, Türkiye'ye kökten bağlı olduğunu ve bunun kendisi için çok önem taşıdığını söyledi.

Yusuf, Sofa Otel'de düzenlediği basın toplantısında 4 Eylül'de Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde konser vereceğini ve konserinde Sezen Aksu ile ortaklaşa yaptıkları bir şarkıyı da seslendireceğini söyledi.

Sezen Aksu'nun hayranı olduğunu ifade eden Yusuf, ancak halen Aksu ile tanışmadığını dile getirdi.

Kamuoyunda ilahi söyleyen bir sanatçı olarak tanındığını ancak içinden gelen her şarkıyı dillendirdiğini anlatan Yusuf, herhangi bir etiket peşinde olmadığını, sadece müziğini yapmak istediğini belirtti.

Yusuf, İngiliz olduğu kadar Azerbaycan kökenli olduğunu vurgulayarak, ''Bu gurur verici. Türkiye'ye kökten bağlıyım. Bu benim için çok önemli'' dedi.

Şu anda piyasada kendi ismiyle eski müzik şirketi tarafından satışa sunulan bir ''korsan'' albümünün bulunduğunu söyleyen Yusuf, bu nedenle çok kızgın olduğunu dile getirerek, hayranlarından bu albümü almamalarını istedi.

Bu durumun bir sanatçının başına gelebilecek en kötü şey olduğuna ifade eden Yusuf, emek verdiği bir işe saygı duyulmadan kullanılmasının kendisini çok yıprattığını kaydetti.

Sami Yusuf, ''Ulaşılmaz bir star olmayı hiç düşünmedim. İnsanlarla diyalog halinde olmayı çok seviyorum. Dürüstçe ve kalpten yapılan her türlü müziği seviyorum'' dedi.

Türkiye'de de sevdiği ve dinlediği çok sayıda sanatçının olduğunu ifade eden Yusuf, toplantının ardından basın mensuplarıyla iftar yemeğine katıldı.