BIST 10.026
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.430,98
HABER /  GÜNCEL

Hakkari'de askeri helikopter düştü

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teknik arıza nedeniyle askeri helikopter düştü, 5 asker şehit oldu.

Abone ol
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teknik arıza nedeniyle düşen helikopterde 5 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca Karakolu'ndan kalkan askeri helikopterin düşmesi sonucu 5  asker şehit oldu, 3 asker yaralandı. Yaralı askerler Yüksekova'daki askeri hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, Dağlıca Karakolu'ndan saat 16.00 sıralarında kalkış yapan helikopter, kalkışından birkaç dakika sonra teknik arıza sebebiyle düştü. Kaza sonucu  3 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Yaralı askerler, Yüksekova Asker Hastanesi'ne kaldırılırken 2 asker daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şehit sayısı 5'e yükseldi. 

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

2.20120723081857.jpg

Kazayla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı bir açıklama yaptı. Genelkurmay'ın resmi web sitesinden yapılan açıklamada,  saat 16.55 sıralarında, 4 helikopter mürettebatı ve 11 kişilik emniyet timi ile birlikte Yüksekova’dan kalkan Jandarma Genel Komutanlığına ait bir S-70 Sikorsky tipi helikopterin, Dağlıca 12 km kuzeydoğusundaki Deryan Tepe’ye inişe geçtiği esnada, ilk belirlemelere göre güç kaybına bağlı olarak kaza kırıma uğramıştır denildi.

Kazayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı belirtilirken, şehit askerlerle birlikte yaralıların Yüksekova'ya götürüldüğü kaydedildi.

1.20120723081909.jpg

DEVLETİN ZİRVESİNDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu 5 askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e telgraf göndererek başsağlığı diledi. Gül, gönderdiği telgrafta şehitlerin ailelerine, Türk milletine ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı dileklerini iletti.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Orgeneral Özel'e başsağlığı mesajı göndererek, üzüntülerini iletti ve yaralı askerler için acil şifa dileğinde bulundu.