BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hakimden vekile 'twitter' uyarısı

Oda TV davasında ikinci duruşma, bugün, İstanbul'da Çağlayan Adliyesi'nde yapıldı.

Abone ol

Duruşmaya, Mahkeme Başkanı ile milletvekili Ertuğrul Kürkçü arasındaki telefon gerginliği damga vurdu. Mahkeme salonundan tweet atan gazeteciler de mübaşirler tarafından uyarıldı.

DURUŞMA SALONUNU KAHKAHAYA BOĞDULAR... TIKLAYIN

Ergenekon soruşturması kapsamında aralarında gazeteciler Nedim Şener ile Ahmet Şık'ın da bulunduğu 12'si tutuklu 14 sanık hakkında açılan Oda TV davasının ikinci duruşması görülmeye başlandı.

22 Kasım'da görülen ilk duruşmada bazı sanıkların reddi hakim talebi üst mahkemece değerlendirilerek reddedilmişti. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma diğerlerine oranla daha büyük olan 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi salonunda yapılıyor.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci sanıklara ve izleyicilere hitaben, "Görevimiz olgularla yakıştırmaları ayırıp bir karar vermektir. Bize ne kadar yardım ederseniz o kadar süratli ve adil bir yargılama olur. Duruşma salonunda alkış ve benzeri tepkiler istemiyorum" diye konuştu.

TELEFON GERGİNLİĞİ

Sanıklara destek olmak için Adliye'ye gelen BDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile hakim arasında telefon tartışması çıktı. Kürkçü, telefonla konuşmasını eleştiren hakime, "Tamam kapatıyorum, uzatmayın, işinize bakın. Biz Meclis'te de telefonla konuşuyoruz" dedi.

Kürkçü salondan çıkarken, Hakim de mübaşiri dinleyicilerin arasına gönderek telefonlarıyla tweet atan gazeteciler hakkında takibat başlatılacağı konusunda uyardı. Bunun üzerine başlarda dakika dakika gelen tweet'lerin sayısında da bir düşüş yaşandı.