BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kıyak maaşa Ak Parti'den ilk tepki

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, milletvekillerine yapılan geceyarısı zammını 'İçim burkuldu' sözleriyle değerlendirdi.

Abone ol

Milletvekillerinin gece yarısı bir kararla emekli maaşlarına yüzde 100'lük zam öngören tasarıyı Meclis'ten geçirmelerine ilişkin tartışmalar sürüyor.

Ancak bu kez tartışmaya katılan isim AK Parti'den.

Daha önce çeşitli konularda AK Parti'nin genel tavrının aksi yönde fikir beyanlarında bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay bu tartışmada da aynı yöntemi tercih etti. 

"İçim burkuldu" yorumunda bulunan Günay, topu da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e attı.

Meclis'in yaptığı düzenlemelerde itiraz eden etmeyen herkesin yararlandığını belirten Günay, "Bu karar Meclis'ten çıktıktan sonra kolaycı kahramanlıklar yapanlardan olmak istemem. Ama 'biraz içim burkuldu' demezsem kendime karşı saygısızlık etmiş olurum" dedi.

Uzun yıllardır Meclis'te görev yaptığını, bir milletvekilinin yaşama intibakının kolay olmadığını bildiğini belirten Bakan Günay eski milletvekilleriyle ilgili düzenlemelerin makul ölçüde yapılmasını kabul ettiğini söyledi, ancak emekli maaşı alan milletvekilleriyle ilgili bir düzenlemenin gerektiğini belirtti. Bakan Günay şunları söyledi:

"Bir emekli çalıştığı zaman ondan kesinti yapılıyor. Bir eski milletvekili çalıştığı zaman ondan da kesinti yapılması gerektiğini düşünürüm. Bir eski milletvekili, milletvekili iken hem emekli milletvekili maaşı -benim durumumda olanlar- hem de milletvekili maaşı alıyorsa emekli maaşından makul bir kesinti yapılmasını doğru bulurum. Umuyorum ki böyle düzenlemeler yapılacaktır."

"CUMHURBAŞKANI BUNU DİKKATE ALACAKTIR"

Bakan Günay'a milletvekili maaşındaki zam kararından sonra yapılan eleştiriler hatırlatıldı. Bunların dikkate alınmamasını isteyen Bakan Günay, "Hepsi daha sonra, 'ben kabul etmiyorum, asıyorum kesiyorum' diyenler, alıyorlar. Geçmiş örnekleri var. Bu tür kolaycılığa tenezzül etmem. Bir milletvekilinin emekli maaşını kesintisiz almasını genel uygulamaya aykırı sayarım. Sanıyorum Sayın Cumhurbaşkanı bunu dikkate alacaktır" dedi.