BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Hakan'dan Kılıçdaroğlu'na 7 övgü!

Ahmet Hakan, bugün köşesine bütçe görüşmelerinde konuşan Kılıçdaroğlu'nu taşıdı.

Abone ol

Hürriyet si yazarı Ahmet Hakan, bütçe görüşmelerinde konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun performansını 7 maddede değerlendirdi.

EN AZ BİN KAT DAHA İYİYDİ

BİR: Bir özgüven gelmiş Kılıçdaroğlu’na... Ses tonu, beden dili, kürsü hâkimiyeti, konuları içselleştirmesi falan... Hepsi ama hepsi bundan önceki Kılıçdaroğlu konuşmalarına kıyasla en az bin kat daha iyiydi.

BAŞTAN SONA İLGİYLE TAKİP EDİLEN BİR KONUŞMA 

-İKİ: Boşlukları çok iyi gören bir boksör gibiydi Kılıçdaroğlu: Laf atmalara zekice yanıtlar verdi, öne çıkarmak istediği şeyleri gündem haline getirdi, dikkatin ve ilginin dağılmasına izin vermedi, araya espriler bile sıkıştırmaya çalıştı ve ortaya baştan sona ilgiyle takip edilen bir konuşma çıkardı.

SEMBOLLERİ ÖNE ÇIKARMADAN DA MUHALEFET YAPILACAĞINI KANITLADI

-ÜÇ: Bir şeyi daha kanıtladı Kılıçdaroğlu: Bu memlekette “başörtüsü” demeden de, “irtica” vurgusu yapmadan da, sembolleri ön plana çıkarmadan da muhalefet yapılabileceğini kanıtladı... Hatta bu türden bir muhalefetin iktidarı çok daha fazla rahatsız ettiğini, edebileceğini de kanıtladı.

İKNA ETMEYİ TERCİH ETTİ

-DÖRT: Öfkeli sözler söylemeyi, bağırıp çağırmayı, kürsü yumruklamayı falan bir tarafa bırakmıştı Kılıçdaroğlu... Onun yerine anlatmayı, ikna etmeyi, rakamları konuşturmayı, diyaloğu, karşısındakileri etkilemeyi tercih etmişti... Bu açıdan da farklıydı.

MALZEMELERDEN SONUNA KADAR FAYDALANADI

-BEŞ: Kılıçdaroğlu’nun iyi bir performans göstermesinin bir nedeni daha var: 12 yıllık iktidarın son döneminin, iyi ve etkili bir muhalefet için yeterince malzeme sunması... Kılıçdaroğlu bu malzemeyi fark etti ve sonuna kadar faydalandı.

GÖNÜL VERMEYENLERİ DE ETKİLEDİ

-ALTI: Duygular ve duyarlılıklar üzerine konuşursanız, sadece size gönül verenleri etkilersiniz... Somut sorunlar ve somut konular üzerine konuşursanız size gönül vermeyenleri de etkilersiniz... Kılıçdaroğlu, bütçe konuşmasında, birinci yolu değil ikinci yolu tercih etti... Bütçe konuşmasının öne çıkmasının bir nedeni de bu...

HİTABI ESKİSİNE GÖRE İYİYDİ

-YEDİ: Erdoğan’ı Erdoğan yapan unsurların başında gelir hitabet... Kim ne derse desin Erdoğan gerçekten de çok iyi bir hatip... Kılıçdaroğlu’nun hitabetinin zayıflığı, Erdoğan karşısındaki en önemli dezavantajı... Kılıçdaroğlu, son bütçe konuşmasıyla bu dezavantajı aşabileceğinin, aradaki makası daraltabileceğinin işaretlerini vermiş oldu.