BIST 10.331
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.457,90
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bilişimin Oskarı Seferihisar'ın oldu

TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirilen “11. eTürkiye (eTR) Ödülleri töreninde Seferihisar Belediyesi SeferiPazar projesiyle, kategorisinde Türkiye’nin en iyi belediyesi seçildi.

Abone ol

Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile Türkiye Bilişim Vakfı’nın (TBV) ortaklaşa düzenlediği ‘eTR’ ödül töreni, TBMM’de gerçekleştirildi.

Ödül törenine TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ulaştırma-Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gıda-Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bilişim Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, TBV Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı, E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun ve finale kalan proje sahibi kamu kurumlarının temsilcileri katıldı. Törende yerel yönetimler, kamudan iş dünyasına hizmetler, kamudan vatandaşa hizmetler kategorilerinde bilişim alanındaki aday projelerin tanıtımları yapıldı.

Uzmanlardan oluşan 17 kişilik jüri tören sırasında elektronik oylama ile dereceye giren projeleri belirledi. eBelediye uygulamalarıyla bilişim teknolojilerinde birçok yeniliğe imza atan Seferihisar Belediyesi, Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile birlikte ilçedeki kadınlara istihdam yaratmak ve ekonomik özgürlüklerini sağlamak amacıyla kurduğu www.seferipazar.com projesiyle, küçük ölçekli belediyeler kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu. Birincilik Ödülü Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’e TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ulaştırma-Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gıda-Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından verildi. 


KADINLARA İŞ, AŞ, ÖZGÜRLÜK

Törenin ardından açıklamalar yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, SeferiPazar’ın kadınların iş, aş ve özgürlük kazanmasına yönelik proje olduğunu söyleyerek; “Kadınların ürettikleri ürünleri internet üzerinden pazarlama son derece basit ve kolay bir proje. Bu vesileyle 80 civarında kadın bir kooperatif kurdular. Bu kooperatif bünyesinde hem pazarlarda tezgah açıyorlar hem ‘Sefertası’ ismini verdikleri restoranı işletiyorlar hem de turşularını, salçalarını, Ege otlarını, yetiştirdiklerini satıyorlar, para kazınıyorlar” şeklinde konuştu. Soyer, kadınlarla ilgili projelere devam edeceklerini belirterek; “Aslında projeler yaratıcılığımızın sınırları ile sınırlı. Çok sayıda proje geliştirmek mümkün. Önemli olan kadınımızın istihdam olanaklarını geliştirmek, sofrasındaki ekmeği büyütmek ve aynı zamanda toplum içindeki rolünü değiştirerek, özgürleşmesini sağlamak” ifadelerini kullandı.
 

11. eTürkiye (eTR) ÖDÜLLERİ SAHİPLERİ

Yapılan elektronik oylamanın ardından 2013 yılı Türkiye şampiyonları şu şekilde sıralandı:

“Kamu Kurumlarına Yönelik Kategoriler”de;

‘Kamudan Vatandaşa e-Hizmetler’ kategorisinde, “Dışişleri Bakanlığı - e-Vize”

‘Kamudan İş Dünyasına e-Hizmetler’ kategorisinde , “Ekonomi Bakanlığı - Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi (TAREKS)

‘Kamudan Kamuya e-Hizmetler’ kategorisinde ise “Sosyal Güvenlik Kurumu –

Görüntü Paylaşım Projesi”projeleri ödül kazandı.

“Yerel Yönetimlere Yönelik Kategoriler”de ise;

Büyük Ölçekli Belediye Kategorisi’nde,“Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi – Mobil Arıza Takip Sistemi”

Orta Ölçekli Belediye Kategorisi’nde, “Yalova Belediyesi – Zamandan ve Mekandan

Bağımsız Kamu Yönetimi (ZAMBAK)”

Küçük Ölçekli Belediye Kategorisi’nde, “Seferihisar Belediyesi – Seferipazar e- Ticaret” projeleri ödüle layık görüldü.