BIST 9.091
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,65
HABER /  GÜNCEL

Hakan Fidan milletvekilliği adaylığını geri çekti

Eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan, 25. dönem miletvekili adaylığı için AKP'ye yaptığı başvuruyu geri çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Fidan'ın adaylığına olumlu bakmadığını açıklamıştı.

Abone ol

Eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan, 25. dönem miletvekili adaylığı için AKP'ye yaptığı başvuruyu geri çekti.

Fidan, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi :

"Gördüğüm lüzum üzerine, bugün itibariyle 25'inci Dönem milletvekili genel seçimleri aday adaylığı başvurumu geri çekmiş bulunuyorum."

"Ülkeme ve milletime hizmet yolunda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tevdi edilen her vazifeyi hakkıyla yerine getirmenin gayreti içinde olacağım. Bu vesileyle, destek ve itimatlarından dolayı, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve aziz milletimize şükranlarımı arz eder, saygılar sunarım."

Reuters, ismini vermeyen bir Başbakanlık yetkilisinin ajansa, adaylığı geri çekme talebinin Hakan Fida'’dan geldiğini söylediğini bildirdi.

Yetkili, "Davutoğlu konuyu Erdoğan’la görüştü ve geri çekmeyi onayladı" dedi.

Erdoğan eleştirmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakan Fidan'ın MİT müsteşarlığı görevini bırakıp milletvekili aday adayı olmasına şu yorumu yapmıştı:

"Olumlu bakıyor muyum, bakmıyor muyum? Açık sözlüyüm ben, bunu da açık sözlü olarak değerlendirmek isterim. Ben adaylığına olumlu bakmıyorum. Bunu çok açık, net söyleyeyim. Bunu Sayın Başbakan'a da söyledim. Adaylığını kabul etmek Başbakan'ın kendi takdiridir, benim ona karışmam mümkün değildir."

Erdoğan son olarak Suudi Arabistan gezisi dönüşünde uçakta konuyla ilgili gazetecilerin sorusu üzerine şöyle konuşmuştu:

"MİT sıradan bir kurum değil. Devletin milli istihbarat teşkilatı zayıfsa, o devletin ayakta kalması mümkün değildir. Biz onu böyle bir göreve getirdik, getiren de benim. Madem öyle, ayrılırken de, eğer müsaade edilmiyorsa orada kalması ve ayrılmaması gerekirdi. Dolayısıyla tabii ki hâlâ kırgınım."