BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.301,76
HABER /  GÜNCEL

Peki Hakan Fidan şimdi ne yapacak?

Kulislerde Hakan Fidan'ın adaylık başvurusunu geri çekme kararını Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile yaptığı istişare sonrasında aldığı bildirildi.

Abone ol

MİT eski Müsteşarı Hakan Fidan, 25. Dönem Milletvekili adaylığı için AK Parti'ye yaptığı başvuruyu geri çekti. Hakan Fidan MİT Müsteşarlığı'ndan ayrılarak Ak Parti'den 2015 Genel seçimleri için aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu duruma tepki göstererek Hakan Fidan'ın adaylığını doğru bulmadığını söylemişti.

Kulislerde Hakan Fidan'ın adaylık başvurusunu geri çekme kararını Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile yaptığı istişare sonrasında aldığı bildiriliyor. Bundan sonra ne yapacağı merak edilen Fidan'ın adaylığını geri çekmesiyle birlikte MİT Müsteşarlığı'na geri dönebileceği, ya da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görev alabileceği de konuşuluyor. Bir diğer iddia ise Fidan'ın MİT'e dönmeyeceği ve büyükelçi sıfatıyla başdanışman olacağı yönünde.

AÇIKLAMADAKİ İLGİNÇ DETAY! MİT'E Mİ DÖNÜYOR?

Fidan'ın daylığını geri çektiğini duyurduğu açıklamasında en dikkat çekici detay, "Ülkeme ve milletime hizmet yolunda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tevdi edilen her vazifeyi hakkıyla yerine getirmenin gayreti içinde olacağım" kısmı oldu. Ankara kulislerinde Fidan'ın bu açıklaması, "eski görevine geri dönebilir" yorumlarına yol açtı. Kulislerde, Fidan'ın adaylığını geri çekme kararını Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile istişare ettiği ve uygun bulunduğu belirtiliyor.

"BÜYÜKELÇİ SIFATIYLA DANIŞMAN OLACAK" İDDİASI

Öte yandan gazeteci Avni Özgürel, kişisel twitter hesabından yaptığı açıklamada, Hakan Fidan'ın MİT'e dönmeyeceği ve büyükelçi sıfatıyla başdanışman olacağını ileri sürdü.

ERDOĞAN SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Amerika'ya giderken de uçakta, gazetecilere şunları söylemişti:

“MİT sıradan bir kurum değildir. Sıradan bir insanı da kolay kolay getiremeyiz oraya. MİT’in başında son derece güvenilir bir kişi olmalıdır. Nitekim ben oraya son derece güvenilen, hatta ‘sır küpüm’ olarak görebileceğim birini getirmiştim. Dolayısıyla bu makama gelmiş olan bir kardeşimizin milletvekili adayı olmak ya da onun ötesinde bazı görevleri kafasında planlamak gibi bir durumu olabilir. Ya da ona belki bu tür bazı vaatlerde bulunulmuş olabilir, orasını bilemem. Ama ben kendisine açık ve net olarak ‘ayrılmanı doğru bulmuyorum’ dedim. Senin göreve devam etmen gerekir çünkü burası rastgele bir yer değil. Siz gidersiniz, sizin yerinize bir başkası gelir, o ayrı mesele. Bunu normal bir memuriyet olarak görebilirsiniz. Ama bu öyle bir makam değil."

UMRE'DE GÖRÜŞMÜŞLERDİ

Erdoğan ve Hakan Fidan’ın 3 Mart tarihinde Suudi Arabistan'da umre yaparken biraraya geldikleri ve Fidan'ın milletvekilliğinin önünün kapatılacağı iddia edilmişti.