BIST 10.170
DOLAR 32,37
EURO 34,70
ALTIN 2.390,46
HABER /  GÜNCEL

Hainler bombayı böyle yerleştirmiş

Asker taşıyan sivil otobüse yapılan bombalı saldırının detayları belli olmaya başladı. Hainler bombayı böyle yerleştirmiş.

Abone ol

İstanbul Halkalı’da askeri servis aracına yapılan saldırının detayları da belli olmaya başladı. Edinilen bilgiye göre teröristler, plastik patlayıcıyı metal bir saksının içine koydu, etkisini artırmak için de üzerine çivi ve vida gibi metaller yerleştirerek parça tesirli hale getirdi...

Küçükçekmece’de polise ve askere karşı iki hafta üst üste gerçekleşen bombalı saldırıların ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

İlk saldırıyla ilgili oldukları düşünülen ve aralarında Barış ve Demokrasi Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanı Salih B.’nin de bulunduğu 20 kişi pazartesi gecesi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin emniyette sorgusu sürerken gerçekleşen ve 5 şehit verdiğimiz ikinci bombalı saldırı meydana geldi.

KÜÇÜKÇEKMECE HÜCRESİ

Saldırının ardından polis tarafından yapılan incelemeler, iki saldırının da eylem ve bomba şekilleri bakımından benzerlik gösterdiğini ortaya çıkardı. Teröristlerin ilk saldırıda plastik patlayıcı ile bir bomba düzeneği kurduğu, önceki gün gerçekleşen saldırıda ise metal bir saksının içerisine konulan plastik patlayıcı ile bombanın üzerine çivi ve vida gibi metaller yerleştirilerek bombanın parça tesirli hale getirildiği öğrenildi.

Saldırıların PKK’nın Küçükçekmece hücresi tarafından gerçekleştirildiği düşünülüyor.