BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hain saldırı dünyaya böyle duyuruldu

13 askerin yaşamını yitirdiği Diyarbakır'daki terör saldırısını yabancı ajanslarda son dakika olarak duyurdu

Abone ol

13 askerin yaşamını yitirdiği Diyarbakır'daki terör saldırısını yabancı ajanslarda son dakika uyarısıyla dünyaya duyurdu. 

İşte uluslararası ajansların son dakika duyuruları...

REUTERS: Kürt isyancılar çatışmada 13 asker öldürdü. Çatışmalar, PKK’nın Şubat ayında altı aylık ateşkesi bitirip, “aktif savunma” olarak adlandırdığı tutumu benimsemesinin ardından daha da kötüleşti. Son saldırı ise Şubat ayından bu yana en fazla kayıp verilen saldırı oldu.

AP: Silvan’daki pusu, son bir yıldır Türk askerlerine karşı yapılan en büyük saldırı. Olay üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara’da olağanüstü bir toplantı yaptı. Son saldırının Kürtlerin yoğunlukta olduğu Güneydoğu bölgesindeki gerginliği arttırması bekleniyor. Saldırı, Kürt yanlısı bir partinin (BDP) milletvekilleri ile hükümetin, mecliste Kürt milletvekilleri tarafından sürdürülen boykot konusunda uzlaşmaya varamamasından sonra gerçekleşti.

AFP: Türkiye’nin Güneydoğusu'ndaki şiddetli çatışmada, 12 Türk askeri öldü, 6’sı da yaralandı. Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın Türkiye'ye gelmek üzere yolda olduğu sırada gerçekleşen saldırıyı ABD de kınadı.