BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

'Hafif raylı sistem bu kenti katleder'

Bu iddiayı ortaya atan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu!

Abone ol

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın Uşak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nı ziyaret etti. Federasyonun 1 haziran’da yapılacak genel kurulunda aday olacağı için destek isteyen Apaydın, “Hafif raylı sistem memleketim Samsun’u mahvetti.. Sakın Uşak’a yaptırmayın” dedi.

 

HAFİF RAYLI SİSTEM UŞAK’I KATLEDER

 

Uşak Olay Gazetesi'nin haberine göre, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, 1 Haziran’da yapılacak olan odasının genel kurulunda yeniden aday olacağını açıkladı ve destek aramak için Uşak’a geldiğini söyledi.

Apaydın, "Başkanlık görevini 2007 yılından beri emaneten sürdürüyorum. Genel kurulda asaleten göreve seçilmek istiyorum. 1 Haziranda Ankara'da yapılacak olağan genel kurulda yeniden aday olacağım. 690 odamızda kayıtlı 5 bin 300 üye oy kullanacak" dedi.

 

HAFİF RAYLI SİSTEM SAMSUN’U MAHVETTİ

Kendisinin Samsun’da oturduğunu kaydeden TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Ülkemizde yasalar, yönetmelikler hep Avrupa’dan ithal geliyor. Uyar mı uymaz mı bakan yok. “Avrupa’da minibüs yok” diyorlar. Minibüsü biz istemedik ki, ihtiyaçtan doğdu. Otobüs işletmeciliğini beceremeyen belediyeler, otobüsleri kaldırdı. Minibüs ihtiyacı doğdu. Belediyelerden minibüslerden pay alamadığı için şimdi minibüsleri kaldırmaya çalışıyorlar. Otobüs ve hafif raylı sistem getirerek bir havuz kurup oradan kendilerine pay almaya çalışıyorlar” ifadesini kullandı.

Samsun’un 550 Bin nüfusu olduğunu kaydeden Apaydın, “Samsun da ihtiyaç yokken hafif raylı sistem kurdular. Hem doğamızı bozdu. Hem her şeyi karıştırdı. Her şeyden önce, Samsun’da 55 Bin nüfus olmasına rağmen raylı sistem masrafını kurtarmıyor. Samsun yüksek tepelere kurulduğu için bir çok semtte hafif raylı sistem araçları tırmanmıyor. İnsanların çoğu otobüsleri tercih ediyor. Samsun’da kimse hafif raylı sistemden memnun değil” şeklinde yakındı.

 

“UŞAK’A SAKIN RAYLI SİSTEM KURDURMAYIN”

“Hafif raylı sistemi kesinlikle Uşak’a kurdurmayın” uyarısı yapan TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Yukarıda belirttiğim gibi belediyeler, sadece toplu taşımadan pay almak için hafif raylı sistem kurmak istiyorlar. Hastane, üniversite gibi insanların yoğun olduğu yerlerde hat olması gerekir. Şehrin düz olması gerekir. Sistemin kurulduğu yerde insan sayısının çok olması gerekir. Tüm bunlar olmadığı takdirde, hafif raylı sistem zarar eder. Siz Uşaklılar, kentinize sahip çıkın. Kesinlikle hafif raylı sistemi kurdurmayın” diyerek sözlerini tamamladı.

Uşak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hayri Dönmez de, “Uşak olarak Genel Başkanımız Sayın Fevzi Apaydın’a desteğimiz tamdır. Sonuna kadar destekleyeceğiz” dedi.