BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  GÜNCEL

Olay müdür tahliye edildi!

Karun Hazineleri skandalıyla gündeme gelen müdür serbest

Abone ol

Uşak Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen Karun Hazineleri'nin en değerli parçalarından kabul edilen Kanatlı Denizatı Broşu'nun sahtesiyle değiştirilmesiyle ilgili davada yaklaşık 4 yıldır tutuklu bulunan eski müze müdürü, avukatının bir üst mahkemeye yaptığı itirazın kabul edilmesi üzerine tahliye edildi.

AKŞAM TAHLİYE EDİLDİ
''Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet ve görevi ihmal" suçlarından yargılanan ve yaklaşık 4 yıldır Uşak Cezaevi'nde tutuklu bulunan Eski Müze Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu, avukatının bir hafta önce Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı itirazın kabulü üzerine akşam saatlerinde tahliye edildi.

ÜST MAHKEME KABUL ETTİ
Yaklaşık 15 gün önce Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptıkları itirazın reddedildiğini ifade eden Kazım Akbıyıkoğlu'nun avukatı Coşkun Mavioğlu, bunun üzerine bir hafta önce bir üst mahkeme olan Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulunduklarını söyledi. Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliye taleplerini kabul ettiğini belirten Avukat Mavioğlu, eski Müze Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu'nun saat 18.00 sıralarında Uşak Cezaevi'nden tahliye edildiğini bildirdi.