BIST 10.277
DOLAR 32,36
EURO 34,85
ALTIN 2.406,03
HABER /  GÜNCEL

Haddini bil BAŞKAN!

YÖK Başkanı Özcan'a eski Başkan Gürüz'den tepki geldi: Haddini bil!

Abone ol

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın “Bütün yasaklar üniversiteden kalkacak” açıklamasına rektörlerden farklı tepkiler geldi.

YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz: Üniversitelerde tek bir yasak yok. Yasak var diyebiliyorsa erkekçe, mertçe çıksın söylesin. Ama yasaktan anladıkları ‘türban’ ise onu değiştirmeye bunların, Cumhurbaşkanı’nın da gücü yetmez. O haddini bilsin. Anayasa Mahkemesi kararları uygulanıyor bu ülkede. Kimse kafasına göre iş yapamaz. O çalışmaları yaptığı ülkeye, Malezya’ya gidip bunları söylesin.
19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay
: İdareciler yasaların üstünde değillerdir. Anayasa Mahkemesi’nin kararları gayet açıktır.

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu: Cumhurbaşkanı Gül, kendisine benzeyen birisini göreve atadı. Hangi mevki ve makamda olursa olsun bireysel düşüncelerle ülke idare edilemez.

Hukuk çevreleri de “yasaklar kalkacak” açıklamasını endişeyle karşıladı. YÖK Başkanı Özcan’ın sözleri tehlikeli olarak nitelendirildi.

Prof. Dr. Hikmet Sami Türk (Adalet eski Bakanı): Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Yargıtay ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM), üniversitelerdeki türban yasağına ilişkin kararları herkes tarafından biliniyor. Yargı kararlarının dışına çıkılarak üniversitelerde türbana izin verilmesine kalkışılırsa, sorumlular hakkında savcıların harekete geçmesi gerekir.

Prof. Dr. Ülkü Azrak (Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi): AKP’nin paralelinde bir kişi olan yeni YÖK Başkanı, hukuk bilmiyor. Hukuktan anlayan bir bilim adamı, türban konusunda yargı kararları varken yasağı kaldıramaz. Böyle bir davranış hem suç oluşturur hem de anayasaya meydan okuma anlamına gelir.

Kaynak: Akşam