BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hacısalihoğlu: transferde sorumlu benim

Hacısalihoğlu, transferlerle ilgili konuşmaları görüşmeleri ve kararı veren ben olduğuma göre sorumlusu da benim" dedi.

Abone ol

Olumsuzluklar nedeniyle forvet transferini henüz gerçekleştiremediklerini söyleyen Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, "Bunda eğer bir sorumluluk ve mesuliyet varsa, bu bana aittir. Çünkü bütün transferlerle ilgili konuşmaları görüşmeleri ve kararı veren ben olduğuma göre sorumlusu da benim" dedi.

Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Transfer çalışmalarıyla ilgili olarak bilgi veren Hacısalihoğlu, Cumartesi günü oynayacakları Süper Kupa maçında Bursaspor'u mağlup edecek güce sahip olduklarını belirterek, "Bugüne kadar olduğu gibi Bursaspor maçında da sahaya kazanma arzusu ile çıkacağız. Karşımızda geçen yılın en başarılı takımlarından birisi var. Anadolu'dan Trabzonspor'da sonra şampiyon olan ilk takım. Kadrolarını bozmadılar ve iyi bir teknik adamları var. İyide bir hazırlık dönemi geçirdiler. Biz müzemizde olmayan bir kupayı müzemize kazandırmak istiyoruz. Ama hepsinden önemlisi dostluğun ve sporun kazanması" diye konuştu.

"BAŞKANIMIZ TRANSFERİN GERÇEKLEŞMEMESİNİN HUZURSUZLUĞUNU YAŞIYOR"

Güçlü bir kadroya sahip olduklarını belirten Hacısalihoğlu, "Türkiye'de maalesef takımların sezon başıyla ilgili en yoğun ilgi transferlere oluyor. Oysa takımların yeniden hazırlanması, uyumlu bir kadro oluşturmaları daha önemli olmalıydı. Ama alınan oyuncularla ilgili günden oluşuyor. Bu çok doğru değil ve spora da katkısı yok. Trabzonspor geçtiğimiz sezon bittiğinde teknik kadrosu ve bu konuda görevde olan kişilerle görüşerek alınacak futbolcular belirlendi. Bunlardan defansa gerekli takviyeyi yaptık,
forvet ise henüz gerçekleşmedi. Bunun doğru olanı sezon başı hazırlık kampına kadar bu oyuncuyu almaktı. Forvet mevkiinde 4 -5 tane alınması düşünülen oyuncu, bazı olumsuzluklardan dolayı alınamadı. Ancak farklı oyuncularda var. Tabi erken olsa daha iyiydi ama liglerin başlamasına ve transferin bitmesine epeyce bir zaman var. Sağ olsun başkanımızda bu konuda büyük heyecan yaşıyor ve transferin gerçekleşmemesinin huzursuzluğunu yaşıyor" dedi.

"FORVET TRANSFERİNİN GERÇEKLEŞMEMESİNDE SORUMLULUK VE MESULİYET VARSA BANA AİTTİR"

Futbolcuların bazen çocukları, bazen de eşleri nedeniyle Trabzon'a gelmediğini belirten Hacısalihoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
"Olumsuzluklar nedeniyle forvet transferini henüz gerçekleştiremedik. Bunda eğer bir sorumluluk ve mesuliyet varsa, bu bana aittir. Çünkü bütün transferlerle ilgili konuşmaları görüşmeleri ve kararı veren ben olduğuma göre sorumlusu da benim. Türkiye'ye bir oyuncunun gelmesinde bazı zorluklar var. Bunun başında Avrupa için Türkiye'nin yabancı bir ülke olması yatıyor. Çıkıştaki oyuncu buraya gelmeyi tercih etmiyor. Ama Trabzon için de çok farklı konular var. Bazı oyuncular küçük yaştaki çocukları için yabancı dil eğitimi veren bir okul istiyor. Buda transferin gerçekleşmesinde olumsuzluk yaşatıyor. Bazen de futbolcuların eşleri buraya gelmek istemiyor."

Hacısalihoğlu, bu mazeretlerin arkasına sığınmayacaklarını da vurgulayarak, "Geçmişte bu işler daha kolaydı. Şimdi internet var. Her şey daha rahatça görülebiliyor. Ama bunlar mazeret değil. Trabzonspor'un bunları aşarak Trabzon'un olumlu yönlerini göstermesi gerekiyor. Bizim birçok avantajımız var. Demek ki bunları gerektiği gibi yansıtamadık. Ülke olarak da, Trabzon olarak da bunda eksiklerimiz var. Biz geçtiğimiz yıl çok iyi bir kadro kurduk. Çok iyi bir hocamız var. Bu olumlu yönlerimizle yeni sezonda başarılı olmaya çalışacağız" dedi.