BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ramazanda davul yerine SMS

Bir GSM şirketi abonelerine, Ramazan ayında iftar ve sahur vakitlerini SMS ile bildireceğine dair bilgi gönderdi.

Abone ol

Şirket, söz konusu SMS hizmetine iftar ve sahur menülerinin de dahil olacağını açıkladı.

11 Ağustos'ta başlayacak Ramazan öncesi GSM şirketleri bu aya yönelik reklam kampanyaları başlattı. Bir GSM şirketi daha önce iftar ve sahurda ezan sesini bekleyen vatandaşlara ekstra seçenekler sunuyor. Ayrıca şirket, vakitlerin yanı sıra iftar yemeği seçeneği sunuyor. GSM şirketi bunları yapabilmesi için geçen günlerde abonelerine bir SMS attı.

Ücretsiz Ramazan SMS'i adı verilen SMS'te şirket "Ramazan yaz, 6655'e SMS gönder ücretsiz üye ol" dedikten sonra SMS'in alt tarafında kampanyayı açıklayarak "İftar ve sahur vakitleri, iftar menüleri ay boyunca telefonuna gelsin" bilgi veriyor.

Bu SMS ile vatandaş artık orucunu açmak için ya da sahuru sonlandırmak için ezan sesini beklemek yerine cebine gelecek SMS'e kulak kabartacak.
Ancak vatandaş GSM şirketlerinin her konuda sürekli taciz eder gibi SMS atmasından rahatsız olduklarını, daha önce sevgililer günü, dini bayramlar, milli bayramlar ve daha bir çok konuda SMS geldiğini belirterek, Ramazan ayının bile kullanıldığını söyledi.

Bazı vatandaşlar ise teknolojiyle birlikte hayatın daha da kolay olduğunu, cep telefonu şirketlerinin bu tür uygulamalarını beğendiklerini bildirdi.