BIST 10.701
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.423,11
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Şafak öğretmene vize yolu açıldı

Kanser tedavisi için yurt dışına gitmek isterken vize sorunu yaşayan Şafak Bay için Dışişleri devreye girdi

Abone ol

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu'nun sözcüsü Şafak Bay'ın 5 yıllık kemik kanseri mücadelesinde yeni bir yol açıldı. Yurt dışında tedavi için sesini Cumhurbaşkanı Gül'e duyurmayı başaran Şafak Bay'ın tedavisini devlet üstlendi. Vize almakta sıkıntı yaşayan Bay'ın bu sorununu sorununu çözmek için de Dışişleri Bakanlığı devreye girdi.

Şafak öğretmen yurt dışında tedavisi için çeşitli etkinlikler ile gerekli parayı toplayamayınca Ankara'da açlık grevine girmişti. Bay'ın çığlığını Cumhurbaşkanı Gül duydu. Twitter'dan yayınladığı mesajla Bay'a sahip çıkılacağını açıkladı.

Ancak bu kez aylardır ABD Elçiliğine yapılan vize başvurusunun sonuçlanmaması sorun oldu. Bay'a destek veren Atanamayan Öğretmenler Platformu üyeleri, "Şafak Öğretmem ölüyor, vize başvurusu ABD Elçiliği tarafından sonuçlandırılsın" diyerek İstanbul'da eylem yaptı.

ÖĞRETMENLERDEN DESTEK AÇIKLAMASI

AYÖP üyeleri adına söz alan Öğretmen Beyhan Mengünoğlu, "Şafak öğretmen Türkiye'de tedavisi mümkün olmayan kemik kanser hastalıyla 5 yıldır boğuşmaktadır hiç bir yerden yardım eli alamadan. Tedavisi bir tek ABD'de ki kanser merkezinde mümkün. Bilindiği gibi rapor almak için Abdi İpekçi parkında üç günlük bir açlık grevi sonuncunda basının da kamuoyuna bu olayı yansıtmasıyla Cumhurbaşkanı harekete geçmiştir ve rapor verilerek devlet tarafından Şafak öğretmenin tedavi masrafları üsteneceği öne sürülmüştür.Ancak ne olduysa normalde 2-3 günde çıkan acil sağlık vizesi 2 Temmuz 2010’dan beri ABD Elçiliği tarafından başvuru sonuçlanmamıştır.Bu da Şafak hoca için ölüm vizesine dönüşmüştür" dedi.

Vize sorununun çözülmesi için bu kez Dışişleri Bakanlığı devreye girdi. Bay'ın vize problemi de çözüldü.