BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Tekin'den Önder Sav'a örtülü gol!

Dün CHP MYK üyeliğine seçilen Gürsel Tekin'den Genel Sekreter Önder Sav'a imalı sözler geldi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM CHP Parti Meclisi'nde dün yapılan oylamada 48 oyla MYK'ya seçilen Gürsel Tekin sıcağı sıcağına gazeteci Hadi Özışık'a konuştu.

Önder Sav'a isim vermeden yüklenen Tekin,  "Artık parti içi mekanizmalarla vakit kaybetmek yerine ülke meseleleriyle ilgilenmemiz lazım" dedi...


CHP'de Genel Sekreter Önder Sav'ın müdahalesiyle İstanbul İl Başkanlığı'nı kaybetmesinin ardından başlayan Gürsel Tekin krizi dün yapılan seçimlerle tatlıya bağlandı. Tekin, BEST FM'de 'Konuşan Türkiye' programını hazırlayıp sunan Hadi Özışık'a değerlendirmelerde bulundu.

CHP'de yaşanan krizi , "Bu tür tartışmalar sadece CHP için geçerli olan bir tartışma değildir. Hemen hemen benzer tartışmalar diğer partiler içinde olur. Bunlarla zaman kaybedecek değil. Şimdi siyasetçiler asli görevlerine dönerlerse Türkiye'nin sorunları çözülmüş olacak. Özellikle CHP enerjisini buralara harcalamalı. İç mekanizmayla zaman kaybetmemek lazım" diyen Tekin, Özışık'ın sorularını yanıtladı...

Sayın Tekin 'iç mekanizmayla zaman kaybetmemek lazım' diyorsunuz. Peki halkın sorunlarına ilgilenmeyin diye sizi tutan mı var?

İtiraz etmiyorum, bunu herkes için söylüyorum. Uzun süredir Türk siyasetinde bunlar oluyor. Siyasetin en önemli sorunlarından birisi de sayın Başbakanın ve iktidarın partiler yasasını değiştirmemesi....

Ne olması gerekiyordu? Önder Sav'ın sizin üzerinizi çizmemesi için ne yapılması gerekiyordu?

Hayır hayır bu başka meseledir. Benim 48 oy almanın bir sorunu yok. Her partide olur bunlar. Seçime girersiniz az oy alırsınız çok oy alırsınız. Ben seçilmeyebilirdim de. Bu tartışmaya girmek istemiyorum. Bugünden itibaren sayın Genel Başkanımın verdiği görev doğrultusunda mücadelem devam edecektir.

Dün parti içinde bir konuşma yapılmış. Enver Aysever kardeşimiz dün PM'de kürsüye çıkarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun delegeler tarafından değil halk tarafından seçilen bir lider olduğunu söylemiş Bu konuşma üzerine sizin büyük ağabeyleriniz Aysever'e haddini bildirmeye kalkıştı. Siyaset böyle yapılırsa, siz kendi insanınıza söz hakkı vermezseniz halka nasıl yardımcı olacaksınız sayın Tekin?

Hiç de öyle değil. Sayın Aysever düşüncelerini özgürce ifade etti ve kimse de ona 'haddini bil' demedi.

Peki! Eşref Erdem konuştu 1 yıl ihraç edilmek üzere disipline sevkedildi. Buna ne diyeceksiniz?

Eşref Bey benim de çok sevdiğim bir insan. Önümüzde bir referandum var. Bunu sıradan bir insan söylese olabilir ama Eşref Bey gibi bir insanın kamuoyunun önünde konuşmasını doğru bulmuyorum. Bu bir parti kararıdır ve herkesin uyması gerekiyor. En çok da milletvekillerinin uyması gerekiyor.

Bence düşüncesini özgürce söylemeli

Grup kararı varsa herkesin uyması gerektiğini bilmesi gerekiyor

Bence herkes düşüncelerini söyleyebilmeli. Artık siyasetin halkın içine gitmesi lazım. Ben dün halkın içine gittim. Halk perişan, halk aç. Ramazan'a nasıl gireceğini bilmiyor. İstanbul'da siyaset yapıyorsunuz ama varlığınızla yokluğunuz belli değil. Ankara'da kendi kendinizle kavga ediyorsunuz

Hadi Bey kendi kendimizle kavga etmiş değiliz. Tabi ki her arkadaşımız düşüncesini ifade ediyor. Ama grup kararına uymayıp düşüncelerinizi kamuoyunda ifade ederseniz parti disiplinini oluşturamazsınız. Sayın Genel Başkanımız Anadolu'yu adım adım dolaşıyor. Aynı yöntemle her CHP'li bu disiplinle çalışmak zorunda.

Siz genel başkan yardımcısı olarak halkın içerisinde olduğunuzu mu söylüyorsunuz?

Ben her zaman halkın içinde oldum o konuda sıkıntı yok. Ben Türkiye'nin dört bir yanını geziyorum.