BIST 9.734
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.424,29
HABER /  GÜNCEL

Hacı adayları bilgilendirildi

Erzurum'da kutsal toğpraklara gidecek hacı adayları için seminer düzenlendi.

Abone ol

İl Müftülüğü'nün organize ettiği seminer tarihi Ulu Cami'de yapıldı. Müftü Yardımcısı Mustafa Baytar tarafından verilen bigilendirme seminerinde hacı adaylarının karşılaşabileceği sorunlar ve hac vazifesi sırasında uyulması gereken kurallar anlatıldı.

Kadın ve erkek hacı adaylarının hazır bulunduğu programda caminin içerisine Kâbe örtüsüne benzer bez ile örtülen bir demirlik de konuldu.

Temsili Kabe'nin etrafında nasıl tavaf yapılacağı, köşelerinde hangi duaların okunucağı ve nasıl örtülüneceğine dair birçok şeyi anlatan görevlileri hacı adayları pür dikkat dinlediler.  Adaylarının soruları tek tek cevaplandırılırken Müftü Yardımcı Baytar, dünyanın her ülkesinden gelen hacıların olacağını ve izdihamların yaşanabileceği uyarısında da bulundu. Seminer 10 gün sürecek.

Erzurum'da bin 270 kişinin bu yıl haca gideceğini söyleyen Baytar, ilk kafilenin 19 Kasım 2007'de kutsal topraklara yolcu edileceğini belirtti. Baytar, "Seminer ile kafile düzenleri, hacda uyulması gereken kurallar, hacı adaylarımızın karşılabilecekleri sorunlar, uçuş programları, bay ve bayanların ayrı ayrı karşılaşabilecekleri problemleri anlatıyoruz. İlimizde bu yıl 7 kafile hacca gidecek. 7 bin kişi müracat etti ancak yapılan kura ile bunların bin 280'i kutsal topraklarda vazifesini yapabilecek." dedi.