BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.438,07
HABER /  GÜNCEL

Bu da reankarnasyon fırçası

Canlı yayında bir çocuk, daha önce dünyaya geldiğini iddia ediyordu ki...

Abone ol

Fox TV'deki 'Su Gibi' programında reenkarnasyon olayı ele alınmaktaydı. Bu sırada görüşlerini almak için aranan psikolog Alanur Özalp, sert bir çıkış yaparak 'Bu tür yayınları RTÜK'e şikayet edeceğim' dedi...

Songül Karlı ve Uğur Arslan'ın programına Hatay'dan annesiyle birlikte gelen 12 yaşında bir çocuk katıldı. Küçük kız, daha önceki yaşamında 2 çocuk annesi olduğu ve dedikodular yüzünden kocası tarafından öldürüldüğünü iddia etmekteydi. Sürekli olarak "Benim 2 çocuğum var. Bana göstermiyorlar. 9 ay karnımda taşıdım ben onları" diyerek hüngür hüngür ağladı.

Cansu ve annesinin canlı yayında yaptıkları açıklamalar inanılmaz boyuttaydı. Bu konuyla ilgili olarak telefonla yayına bağlanan Psikolog Alanur Özalp, sert bir şekilde yayını eleştirmeye başladı. Özalp, "Her kanal kendisine böyle 4-5 tane çocuk bulacak. O çocuklar da aileleri de onları seyreden çocuklar da zarar görecekler. Bu tip yayınların derhal durdurulmasını rica ediyorum" diyerek sert bir şekilde ekranda yaşananları eleştirdi.

Kanalların reyting için insanların duygularını sömürdüğünü anlatan Alanur Özalp, "Bu tip programlarda, böyle çocukları çıkarmak kimseye yarar sağlamaz. Bilim kanıt ister. Kanıt varsa bilimdir. O zaman bilimsel olmayan şeyler iddiadır. Böyle devam ederse, birisi de çıkıp ben Atatürk'üm diyebilir" sözleriyle durumun vehametine işaret etti.

Psikolog Alanur Özalp'ın bu sözleri karşısında bir anlık şok yaşayan ve ne söyleyeceklerini şaşıran Uğur Arslan ve Songül Karlı'nın bozuldukları dikkatlerden kaçmadı. Uğur Arslan, "Bu insanlara neler tavsiye edersiniz?" sorusunu yöneltti. Özalp "Çocuğun değil annesinin psikoloğa ihtiyacı var" dedi.

Son derece sinirli bir ifadeyle konuşan Alanur Özalp, "Aileler çocuklarını kullanıyorlar. Bir menfaat elde etmek için. Bunlar safsata. Telefonu kapattıktan sonra RTÜK'ü arayıp şikayet edeceğim. Bu tip yayınlar için ne yapılması gerekiyorsa onun yapılmasını isteyeceğim" dedi ve telefonu kapattı.

Stüdyoda bulunan Cansu'nun annesi "Ben ne şöhreti isteyeceğim. Cahil" diyerek Alanur Özalp'a tepki gösterdi.

Bu arada zor durumda kalan Uğur Arslan, "Hatay yöresinde çok sık görülen bir hadise ve bir inanış şekli orada. Bizler de bu nedenle programımıza getirdik. Alanur hanımın haklı yönleri var" diyerek konuyu işlemeye devam etti.

Kaynak: Televizyon gazetesi