BIST 9.881
DOLAR 32,56
EURO 34,97
ALTIN 2.457,33
HABER /  GÜNCEL

Eski futbolcu terörist çıktı

Mardin ve Denizli Belediyespor'un eski futbolcusu, bombacı terörist çıktı.

Abone ol

Kocaeli'ndeki iki ayrı bombalı saldırının faili olduğu gerekçesiyle bacağından vurularak yakalanan 23 yaşındaki S.Y.'nin ifadesi doğrultusunda, İzmir'de, 200 gram C- 4 patlayıcı, 2 fünye, 8 cep telefonuyla yakalanan 34 yaşındaki T.B.. ve 32 yaşındaki S.Ö., adliyeye sevkedildi. Gnçliğinde Mardin ve Denizli Belediyespor'da futbol oynayan T.B.'nin, Kuzey Irak'tan kendi getirdiği patlayıcıların organizatörlüğünü yaptığı, eylem için gelen teröristlere dağıttığı belirlendi. T.B.'nin, kentte yeni bir eylem için de terör örgütünden talimat beklediği ortaya çıktı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçen 18 Ekim'de, 5 kişinin yaralandığı iki ayrı bombalı saldırının faili olduğu gerekçesiyle aranan `Mazlum' kod adlı S.Y.'yi düzenlenen operasyonda kaçmaya çalışırken bacağından vurarak yakaladı. Gözaltına alınan S.Y., ifadesinde, 2005 yılında İran'da terör örgütü PKK'nın kamplarında askeri ve bomba eğitimi aldığını, 2007 yılı Mayıs ayında İzmir'e gidip buradaki T.B.'den 3 kilogram C- 4 patlayıcıyı alıp Kocaeli'ye giderek eylemde yaptığını söyledi. Bunun üzerine bağlantı kurulan İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2000 yılında terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan 3 yıl 9 ay hapis yatan T.B.'yi, Konak İlçesi'ne bağlı Limontepe semtindeki evine baskın düzenleyip yakaladı.

KÖMÜRLÜKTE SAKLAMIŞ

Gençliğinde Mardin ve Denizli Belediyespor'da futbol oynayan, şimdi ise Denizli'den getirdiği havluları toptan satarak geçimini sağladığı anlaşılan T.B.'nin evinin kömürlüğünde, bomba dedektör köpekleriyle yapılan aramada, 200 gram C- 4 patlayıcı, 2 fünye, 8 cep telefonu, terör örgütü üyelerinin askerlerle girdikleri çatışmalardan çekilmiş görüntüler ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Soruşturmada S.Y.'nin İzmir'e geldiğinde 10 gün evinde kalıp barınmasına yardımcı olan, bir koli fabrikasında çalışan S.Ö. de Kadifekale semtinde yakalanıp gözaltına alındı. Sorgulama sırasında Kocaeli'ye götürülüp S.Y. ile yüzleştirilen T.B., tekrar İzmir'e getirildi.

İfadelerinde, suçlamaları kabul etmeyip, bombalarla ilgisi bulunmadığını söyleyen `Turan' kod adlı T.B. ile S.Ö., işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri arasında adliyeye sevkedildi.