BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.496,55
HABER /  MEDYA

Habertürk bombası doğru çıktı işte son yayın tarihi

Habertürk gazetesinin kapatılacağı iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü. Ciner Medya YÖnetimi Krulu Başkanı Kenan Tekdağ, çalışanlara gönderdiği e-posta ile iddiayı doğruladı. Tekdağ'ın bilgilendirme mailindeki açıklamaları tam bomba...

Abone ol

HABERTÜRK, gazete olarak bundan 9 yıl önce Türk okuyucusunun hayatına girmişti. 1 Mart 2009 günü yayın hayatına başlayan Habertürk gazetesi 5 Temmuz Cuma günü okuyucalarına veda edecek. Habertürk'ün kağıt baskıya son verip dijital yayına devam edeceği iddiası Ciner Medya Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ'ın bugün gazete çalışanlarına gönderdiği e-mail ile ete kemiğe büründü.

BASILI GAZETENİN SÜRDÜREBİLİRLİĞİ KALDI MI?.. Mesajında, "genç okurun artık kağıt baskıya bakmadığını ve yeni trendin internet haberciliği olduğunu" belirten Kenan Tekdağ, "Kitle iletişim araçları teknolojisi nde meydana gelen olağanüstü gelişmeler medya endüstrisinde gazetelerin yazılı baskısının 21. yüzyılda sürdürülebilir bir geleceği olup olmadığı konusunu gündeme getirdi" dedi. 

'5 TEMMUZ SON GÜN OLACAK...' Ciner Medya Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ, bu sabah gazete çalışanlarına gönderdiği bilgilendirme e-mailinde, gazetenin kağıt baskısına 5 Temmuz itibariyle son verileceğini belirtti. Eleman çıkarmaya gideceklerini belirten Tekdağ, çalışanların bir bölümünün ise internet portalına kaydırılacağını duyurdu. İşte Tekdağ'ın çalışanlara gönderdiği açıklama şöyle:

“Değerli Çalışma arkadaşlarımız;
Bildiğimiz gibi, 20. yüzyılın büyük çoğunluğunda en önemli kitle iletişim aracı gazetelerdi. Bununla birlikte kitle iletişim araçları teknolojisi nde meydana gelen olağanüstü gelişmeler (televizyon ve internetin yaygınlaşması, mobil iletişim teknolojisindeki baş döndürücü erişim artışı ve hızı) medya endüstrisinde gazetelerin yazılı baskısının 21. yüzyılda sürdürülebilir bir geleceği olup olmadığı konusunu gündeme getirdi. Özellikle son on yıllık gelişmeler Dünyada medya endüstrisiyle ilgili çevrelerde bu soruya olumsuz yanıt verenlerin sayısında belirgin bir artışa yol açtı.

Nitekim, öncelikle demografik olarak genç kuşağın yazılı basımdan uzaklaşması ve iletişimi mobilden yapmaya yönelmesi sonucunda meydana gelen önlenemez tiraj düşüşleri, diğer taraftan medya ekosisteminde yazılı basının aldığı reklam payının düzenli olarak kayba uğraması gibi sebepler, Amerika ve Kanada başta olmak üzere İngiltere Fransa Almanya gibi Avrupa ülkelerinde Singapur Malezya gibi uzakdoğu ülkelerinde yerel bölgesel ve ulusal nitelikte yüzlerce gazeteyi yazılı baskılarını sonlandırmak mecburiyetinde bıraktı. (Google’da yapılacak basit bir araştırma bu olgunun sayısal dökümünü verecektir.)

 Elbette ülkemiz de bu gelişmelerin dışında kalmadı. Son on yılda internet erişimi nüfusumuzun ve coğrafyamızın neredeyse tamamını kapsadı aynı şekilde internet ve mobil iletişiminde dünyada en hızlı büyüme ve en uzun süreli zaman geçirme oranlarında ülkemiz dünya sıralamasında en üst sıralara yerleşti. Yaşanan bu gelişmeler ülkemizde de kitle iletişiminin doğasını değiştirdiği gibi Medya endüstrisinin parametrelerini de sarsıcı değişimlere zorladı. Son beş yılda ülkemizde de gazetelerin yazılı baskılarının tirajı düzenli olarak düşmekte, reklamdan aldığı pay düzenli olarak azalmakta buna mukabil baskı maliyetleri sürekli olarak artmakta iken televizyon ve İnternet mecralarının erişimi ve reklam payı düzenli olarak yükselmektedir. Bu gelişmelerin ve değişimlerin sonucunda dünyada olduğu gibi ülkemizde de yazılı basının bir endüstri kolu olarak geleceğinin olup olmadığı bir tartışma konusudur.”

Habertürk gazetesinin kurucu Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, gazetenin kapanacağı iddiaları için “Dedikodular bu kadar ayyuka çıktığına göre, anlaşılan haberler gerçeği yansıtıyor. Patron herhalde kapatma kararı almış” demişti. Habertürk, 1 Mart 2009'da yayın hayatına başlamıştı.

Habertürk kapanıyor mu? Fatih Altaylı'ya göre 'patron karar vermiş'...