BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.298,59
HABER /  GÜNCEL

İncirlik Üssü'nün ABD'li komutanından S-400 uyarısı

İncirlik Üssü'nün ABD'li komutanı David Eaglin, Türkiye'nin Rusya'da alacağı S-400 füzeleriyle ilgili "ABD ve NATO’yla olan savunma ilişkisine olası sonuçları olur" dedi.

Abone ol

Albay David S. Eaglin, ABD’nin Adana'daki İncirlik üssünden ayrılma planı olmadığını söyledi. Gazete Habertürk'ten Nalan Koçak'a konuşan Eaglin, "Buradaki varlığımız, müttefik ve stratejik partnerimiz Türkiye’yle on yıllardır süren çalışma isteğimizin sembolü. ABD’nin İncirlik’ten ayrılmak gibi bir planı yok" dedi.

15 TEMMUZ'A YORUM YAPMADI
Muhabirin "İncirlik, 15 Temmuz darbe girişiminin merkezi olarak görülüyor. O tarihte siz burada değildiniz ama fikrinizi sormak isterim" sorusuna Eaglin, "Bu konuda yorum yapamayacağım" diye yanıt verdi.

"Üs, Türkiye’de bazı kesimler için Amerikan emperyalizminin sembolü. Peki buna ne dersiniz?" sorusuna ABD'li komutan, "Türk müttefiklerimizde saygı çerçevesinde süren ilişkimize müteşekkiriz. Pek çok askerimiz bölge esnafından alışveriş yapıyor, yerel şirketlere iş imkânı sağlıyoruz ve üste küçük marketlerin perakende satış yapmasına olanak sağlıyoruz. Bölge halkına olumlu etkimizden de gurur duyuyoruz." diye karşılık verdi.

‘S-400 KENDİ KARARINIZ AMA OLASI SONUÇLARI BELİRTTİK’
"Tamamen farazi konuşuyorum, mesela ileride İncirlik Üssü’nde Rusların S-400 hava savunma sistemlerini konuşlu olarak hayal edebiliyor musunuz?" sorusuna Eaglin böyle cevap verdi:

"Bu Türkiye’nin kararı olur, kendinizi savunma hakkınıza tamamen saygı duyuyoruz. Fakat Amerikan Savunma Bakanlığı S-400’lerle ilgili çekincelerini dile getirdi. S-400’lerin alınmasının Türkiye’nin, ABD ve NATO’yla olan savunma ilişkisine olası sonuçları da belirtildi."

Erdoğan ABD'li senatörleri kabul etti dikkat çeken detay

ABD'den S-400 açıklaması: Türkiye'ye yaptırım uygulanabilir!