BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,80
ALTIN 2.455,76
HABER /  GÜNCEL

Haberin sesleri Manisa'da buluştu

Medya Eğitim Seminerleri'nin eğitimcileri bu kez Manisa'da basın mensuplarıyla buluştu

Abone ol
Basın İlan Kurumu’nun ‘Haberin Sesleri Anadolu’da’ sloganıyla Spikerler Derneği ile birlikte düzenlediği eğitim seminerinin bu seferki durağı Manisa’ydı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katıldığı seminere Manisa, Balıkesir, İzmir, Kütahya ve Aydın illerinden yerel televizyonlar, IP TV, Web TV, radyo spikerleri ile yazılı, sözlü ve görüntülü medya çalışanları katıldı.

Basın İlan Kurumu’nun yaygın medya ile yerel arasında güçlü bir network kurulmasını amaçladığı seminerin açılışında konuşan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, kurum olarak her türlü projeye destek vermeye hazır olduklarını bildirdi. Atalay, Basın İlan Kurumu gibi devletin diğer kurumlarının da temel amacının elindeki imkanları paylaşmak ve vatandaşların katkılarıyla oluşturulan bütçelerini insanların hizmetine sunmak olduğunu söyledi. Basın İlan Kurumu olarak pek çok imkanlarının bulunduğunu ifade eden Atalay, ”Bütçemiz de var. Türkiyemizin de bütçesi var. Ülkemiz dünyanın en zengin ülkelerinden birisi, bunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Kaynaklar müthiş, nereye giderseniz gidin, oradan kaynak çıkarılabiliyor. Yeter ki siz üretin, ürettikçe yeni bir çok kaynağı keşfedebiliyorsunuz, kaynak da bulunuyor. Pek çok yerde bunu yaşadık. Çok şükür hiçbir kurumda kaynak sorunu yaşamadık” dedi.


VEYİS ATEŞ: DERNEK SAYESİNDE DAHA DA YAKINLAŞTIK


Spikerler Derneği Genel Başkanı Veyis Ateş, derneklerinin yaklaşık 2 ay sonra 1 yaşını dolduracağını, yıllardır ekranlarda olup da birbirini tanımayan, tokalaşmayan spikerlerin derneğin faaliyetleri sayesinde birbirlerine yakınlaştığını kaydetti. Faal olarak çalışmak istediklerini kaydeden Ateş, ”Bunun için de Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay ile bu konuyu paylaştım. Biz sadece düşüncemizi paylaştık. Bugün düşünceden eyleme geçtik” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından seminerin öğleden önceki bölümünde TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan ”Televizyonda spor haberciliğinde haberin hazırlanış süreci” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Seminerin öğleden sonraki bölümünde CNN Türk Haber Spikeri Özge Uzun ”Televizyon Haberciliği”, NTV Haber Spikeri Oğuz Haksever ise ”Medya Okuryazarlığı” ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Konur Alp Koz da ”İnternet Haberciliği” konularında birer sunum yaptı.

SERTİFİKALAR BAŞBAKAN YARDIMCISI BÜLENT ARINÇ’TAN

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, Basın İlan Kurumu ve Spikerler Derneği işbirliğinde düzenlenen Medya Eğitimi Sertifika törenine katıldı.  Arınç burada yaptığı konuşmada Basın İlan Kurumu’nun gelirlerinin arttığını ifade etti ve bundan sonra kurumun faaliyetlerini daha da artıracağını söyledi. Arınç yaptığı konuşmada takdimci ve spikerlerin işinin zor olduğunu ifade etti. Arınç, ‘Bir yerde takdimci konuşurken orada yer alan önemli şahsiyetleri saymak zorunluluğu hissediyor. Varsa ziraat odası başkanı, borsa başkanı. Cemil Çiçek Beyin dediği gibi bizdeki sayınları say say bitiremiyoruz. Bazen biri beni saymadı diyor. En iyisi değerli konuklar diye başlayıp söze devam etmek.’ diye konuştu.   ‘Basın İlan Kurumu ve Spikerler Derneği’nin başka işbirlikleri olacak mı.’ diye soran Arınç, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın programların Manisa, Trabzon ve Kayseri’de yapılacağı cevabını alınca, ‘Sayın Mehmet Atalay bütün işlere hem sağından hem Trabzon’dan başlar. Her konuşmasında bir Trabzon lafını mutlaka eder. Trabzon çok güzel bir ilimiz.’ dedi.