BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.514,01
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan liste çalışmasına başlıyor

AK Parti'yi 12 Haziran'da genel seçimlere taşıyacak milletvekili aday listesini belirleme çalışmaları başlıyor.

Abone ol

AK Parti'yi 12 Haziran'da genel seçimlere taşıyacak milletvekili aday listesini belirleme çalışmaları başlıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında kurulacak üst komisyon 4 genel başkan yardımcısı, üç grupbaşkanvekili, kadın kollarından ve gençlik kollarından sorumlu genel başkan yardımcılarından oluşacak. AKP'de kurulan ara komisyonlar çalışmalarını tamamladı.

Ara komisyonlarının bitirdiği milletvekili aday adayları listesini üst komisyon şekillendirirken, Erdoğan ise listeye son şeklini verecek.

12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde başta mevcut milletvekilleri ve AKP'den ilk kez aday adayı olanlar için heyecan dorukta. Genel seçimlerde aday adayı olmak için en fazla başvuru AKP'ye yapıldı.

Yaklaşık 5 bin kişinin aday adaylığı için başvurduğu AKP'de şu ana kadar ara komisyonlar bu sayıyı 4 bine indirdiği kaydedildi.

Edinilen bilgilere göre Erdoğan'ın 12 Haziran genel seçimlerinde milletvekili aday listesini belirlemek için bugün çalışmalara başlaması bekleniyor. Ara komisyonlarının yaptığı çalışma sonucunda hazırlanan liste Erdoğan'a sunulacak.

Erdoğan'ın başkanlık edeceği üst komisyon çalışmalarının hafta sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Erdoğan'ın son şeklini vereceği liste AKP'yi 12 Haziran'da genel seçimlere taşıyacak.

Erdoğan'ın başkanlık edeceği üst komisyona Erdoğan tarafından son bir değişiklik yapılmazsa; genel başkan yardımcılarından Haluk İpek, Ekrem Erdem, İdris Naim Şahin, Hüseyin Tanrıverdi ya da Abdülkadir Aksu, grup başkanvekilleri Bekir Bozdağ, Nurettin Canikli, Ayşenur Bahçekapılı ve Kadın kollarından sorumlu genel başkan yardımcısı Fatma Şahin ve gençlik kolları başkanı Fatih Şahin'den oluşması bekleniyor.