BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Haberal Ecevit'in kalesinden CHP adayı!

Ergenekon'un tutuklu sanığı Mehmet Haberal, Ecevit'in kalesi Zonguldak'tan CHP adayı oldu.

Abone ol

Ergenekon'un tutuklu sanığı Mehmet Haberal, Ecevit'in kalesi Zonguldak'tan CHP adayı oldu. Haberal'ın, Bülent Ecevit'in tedavisini eksik yaptığı Adli Tıp raporlarında ortaya çıkmıştı.

Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan ve CHP'den milletvekilliği adayı olan isimler, 'solun kalesi' olarak nitelendirilen, seçilmeleri garanti illerden aday gösterildi. İzmir'den CHP milletvekili olmaya hazırlanan gazeteci Mustafa Balbay'ın ardından Ergenekon'dan yargılanan Başkent Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal da, "işçi memleketi" olarak bilinen Zonguldak'tan birinci sıradan aday gösterildi. Aslen Rizeli olan Haberal'ın, ailesinin yaşadığı Zonguldak'tan aday olmak istediği öğrenildi.

11 GÜNDE SAĞLIĞI BOZULMUŞTU

57. Hükümet'in Başbakanı Ecevit, 4 Mayıs 2002'de, Haberal'ın rektörlüğünü yaptığı Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılmıştı. 11 günde sağlığı giderek bozulmuştu. Ecevit hakkında 'iş göremez' raporu verileceği iddia ediliyordu.

Ancak eşi Rahşan Ecevit'in girişimiyle hastaneden adeta kaçırıldı. Kısa sürede de iyileşen Ecevit ayağa kalktı ve siyasete geri döndü.

Bu arada Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin talebi üzerine Adli Tıp'ın hazırladığı rapor Ecevit'e eksik tedavi uygulandığını ortaya koymuştu.