BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

AK Parti listesine girmeyen sembol ülkücü

AK Parti'nin açıkladığı aday listesinde MHP ve ülkücü camianın tanınmış ismi Ramiz Ongun yer almadı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- 'AK Parti'den aday gösterilecek' denildi ama olmadı. O sürpriz gerçekleşmedi. MHP'nin ve ülkücü hareketin önde gelen ismi Ramiz Ongun, milletvekili aday listesinde yer almadı.

YSK'ya teslim edilen aday listeleri siyasi partilerde depreme yol açtı. Listeler beraberinde kızgınlık, kırgınlık, öfke, küskünlük ve sürprizleri de beraberinde getirdi.

AK Parti'de bir çok ünlü isim çizik yedi, sürpriz isimler yeni Meclis'te yerini alacak. Beklenmedik isimler arasında Ramiz Ongun'un olup olmayacağı da merak ediliyordu. Son aylarda medyada Ongun ve AK Parti adı sıkça birlikte anılıyordu. 

Referandumda 'evet' diyerek MHP yönetiminin şimşeklerini üzerine çeken Ongun, siyasi hayatını geçirdiği partisinden Ocak ayında ihraç edilmişti.

İşte bu tarihten sonra yaklaşan seçimler öncesi ülkücü seçmeni yanına çekmek isteyen AK Parti yönetiminin Ongun'u aday göstereceği kulislerde konuşuluyordu.

Ancak listeler dün açıklanınca fotoğraf netleşti. Sürprizlerin bolca yaşandığı 11 Nisan'da yeni bir sürprize daha şahit olunmadı.