BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.434,10
HABER /  POLİTİKA

Gürtunanın Sarıgül şaşkınlığı

Gürtuna, kendi hareketi içinde gösterdiği Mustafa Sarıgül'ün itirazına tepki gösterdi.

Abone ol

Turkuaz Hareketi lideri Ali Müfit Gürtuna, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün kendisi hakkındaki açıklamalarını şaşkınlıkla izlediğini ifade ederek, "Bizimle birlikte olma ve hareketimizin içinde yer alma beklentisi bir teklif olarak kendisinden gelmiştir" dedi.

Gürtuna, dün bir gazetede yer alan açıklamalarına ilişkin Levent'teki çalışma ofisinde basın toplantısı düzenledi.

İki yıldır yoğun bir çalışma içinde bulunduklarına ve partileşme aşamasına geldiklerine belirten Gürtuna, "Ne o söyleşide, ne de başka bir yerde hiçbir ismi, kurmay kadrom veya A takımım olarak takdim etmiş değilim. Söz konusu söyleşide sayılan isimlerle ilgili kanaatimiz sorulduğunda, bu isimlerle görüş alışverişinde bulunduğumuzu ve kendilerinin bu hareketin içinde bulunmasından memnuniyet duyacağımızı ifade ettim. Olay bundan ibarettir" şeklinde konuştu.

Toplantıda, Şişli Belediye Başkanı Sarıgül'ün dün yaptığı açıklamalarla ilgili bir soru üzerine Gürtuna, şunları kaydetti: "Sayın Sarıgül'ün açıklamalarını şaşkınlıkla izledim. Kendisinin bizimle birlikte olma ve hareketimizin içinde yer alma beklentisi, bir teklif olarak kendisinden gelmiştir. Hatta Sarıgül'ün bu niyetini ve talebini aktardığımda yakın çalışma arkadaşlarımın çoğu kendisinin hareketimiz içinde yer almasına karşı çıkmıştır.

Bu süre içinde Sarıgül ile bazı görüşmelerimiz olmuştur. Bu görüşmelerde kendisi çok açık biçimde bize destek olacağını ifade etmiştir. Üstelik bize parti ismi önermiştir. Sarıgül'ün önerdiği parti adı 'Bizim Parti'dir. Ayrıca kuracağımız partinin yüzde 50'den fazla oy alacağını söyleyen de kendisidir. Görünen o ki, Sarıgül'ün kafası çok karışıktır. Ne yaptığının, söylediğinin farkında değildir".

Turkuaz Hareketinin, üniversite çevreleri, sivil toplum örgütleri ve iş dünyasından binlerce ismin çalışmalarıyla bugüne kadar güçlenerek geldiğini anlatan Gürtuna, "Hareketimiz, belli isimlerle anılacak sınırlı bir hareket değil, kelimenin tam anlamıyla bir halk hareketidir" dedi.

Gürtuna, Türkiye'nin yeni bir siyasi parti ve lidere çok ihtiyacı olduğunu savunarak, bunun bilinciyle ülkenin geleceğine hitap ettiklerini söyledi. Gürtuna, bu hafta Ankara'ya gideceğini ve 15 gün içinde parti kurma çalışmalarını tamamlayacaklarını bildirdi.

Kurulacak siyasi partinin ismi için 15 bin teklif geldiğini kaydeden Gürtuna, bu isimlerin sayısının ilk etapta 50'ye indirileceğini, daha sonra da kesin ismin belirleneceğini anlattı. Gelen parti adı tekliflerinde "Türkiye", "Toplum", "Merkez", "Güçlü", "Huzur" gibi kelimelerin genellikle yer aldığını belirten Gürtuna, "Gelen mektuplarda, 'Bizi kandıracaksanız hiç başlamayın' yazanlar var" diye konuştu.

Gürtuna, "Sarıgül'ün de dediği gibi, yüzde 50'nin üzerinde oy alacak şekilde partiyi hazırladıklarını" ifade ederek, "Biz tam merkezciyiz, toplumun merkezindeyiz" dedi.