BIST 9.984
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.434,66
HABER /  DÜNYA

Bush ile Mübarek Lübnanı konuştu

ABD Başkanı Bush, Mısır Devlet Başkanı Mübarek ile Lübnan'ı görüştü.

Abone ol

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Gordon Johndroe, Bush'un Mübarek ile 10 dakika kadar süren telefon görüşmesinde ayrıca Filistin topraklarındaki ve Sudan'daki durumun da ele alındığını açıkladı. Sözcü, Bush ile Mübarek arasındaki bu görüşmenin, iki liderin "bölgedeki önemli meseleler hakkında yaptıkları düzenli istişareler" çerçevesinde yapıldığını kaydetti. Bush, Olmert'i kabul etmişti.

-İRAN-

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Gordon Johndroe, ayrıca ABD'nin İran'a yönelik tutumunu düzeltmeye ihtiyaç duymadığını, daha ziyade Tahran yönetiminin Orta Doğu'da yapıcı bir rol oynaması gerektiğini söyledi. Johndroe, "Dünyanın genel tutumu, İran'ın Irak'a karışmadan bölgede yapıcı bir rol oynaması ve uranyum zenginleştirme faaliyetlerine son vermesi yönündedir" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Amerikan hükümetiyle de ilişki kurmak istediklerini, ancak bunun koşulları olduğunu söylemişti. Ahmedinejad, "Başlangıçtan beri, Amerikan hükümetiyle belirli koşullar altında görüşeceğimizi söyledik. Bu koşullar, Amerikan hükümetinin tavrıyla ilgili. Eğer davranışlarını değiştirirlerse onlarla da, diğerleri gibi konuşabiliriz" demişti.