BIST 9.947
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.430,15
HABER /  DÜNYA

Chiracı köşeye sıkıştıran soru

Le Monde, Fransa Cumhubaşkanı Chirac'ın Türkiye politikası'nı yerden yere vurdu.

Abone ol

Le Monde gazetesi, 15 Kasım tarihli sayısında Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’ın Türkiye konusundaki tavrına dikkat çekerken, Chirac’ın 1963 yılında de Gaulle tarafından verilen üyelik sözüne pek değinmediğini, 11 yıllık iktidarında bir kez olsun Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunmadığına vurgu yaptı.

Le Monde, Natalie Nougayrede imzalı bir analizde Jacques Chirac’ın Türkiye politikasını eleştirisel bir bakış ile değerlendiriyor. Chirac’ın Türkiye’den sözettiğinde 1963 yılında dönemin Fransa Cumhurbaşkanı de Gaulle ve Alman Başbakanı Adenauer tarafından verilen üyelik sözüne pek değinmediği kaydedilen analizde şunlara da yer verildi:
     
“11 yıllık iktidarında Fransa Cumhurbaşkanı, hiçbir zaman Türkiye’ye bir resmi ziyaret yapmadı. 1998 yılında Türk mevkidaşı Süleyman Demirel’i Paris’te ağırlamıştı. 1967 yılından beri bu tür ziyaretlerden ilkiydi. Türk diplomasisi, general de Gaulle’nin 1968 yılında Ankara’yı ziyaret ettiğini anımsayarak bunun karşılığında Sayın Chirac’dan bir ziyaret bekliyordu!"