BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gürsel Tekin'i yaralayan olay!

CHP İstanbul eski İl Başkanı Gürsel Tekin, kendisine destek verip de daha sonra vazgeçen il yöneticileri için üzgün...

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi üyesi ve eski İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, il binasında düzenlediği toplantı ile İstanbul teşkilatına veda etti.

İstanbul'daki görev süresince CHP'yi iktidar yapmak hedefiyle çalıştıklarını belirten Tekin, "Siyaset, dik adamların işidir. Eğer siyasette onurlu davranışı oturtabilirsek, Türkiye'deki demokrasi adına çok önemli şeyler gelişecektir." dedi.

Gürsel Tekin, Şişhane'de bulunan CHP İstanbul İl binasında, yanındaki bazı ilçe başkanları ve il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın mensuplarının karşısına geçti. Hareketli bir kongre süreci yaşadıklarını, bu süreç ve sonrasında kamuoyunun ve basının kendisi ve arkadaşlarına yönelik ilgisine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Gürsel Tekin, CHP'de il başkanlığı yaptığı dönemle ilgili olarak bir misyon üstlendiğinin altını çizerek, "O dönem sayın Genel Başkan Deniz Baykal, 'İl başkanlığında neler yapabilirsin?' diye sorduğunda ben, 'Öncelikle parti içi barışı sağlayacağım.' dedim. İstanbul'da CHP örgütü çok iyi bilir, en kötü koşullarda bile omuz omuza çalıştığımız, 2.5 yıl içerisinde İstanbul'da olabildikçe bilinçli değil, bilinçsiz yaptığımız hatalarımızdan dolayı bütün partili arkadaşlarımdan özür diliyorum. Ama bir tek hedefimiz vardı, mutlak ve mutlak İstanbul'da CHP'yi iktidar yapmaktı. İktidar etmek için her türlü mücadeleyi yapmaktı." dedi.

Bu aşamada yeni bir sürece başladıklarını aktaran Tekin, şöyle konuştu: "Bu süreç içerisinde Türkiye'yi heyecanlandıran, nasıl ki İstanbul halkını heyecanlandıran Sayın Kılıçdaroğlu, şu anda Türkiye genelinde büyük rüzgar, heyecan yaratmış durumda. İstanbul'da yaptığımız çalışmaların benzerini Türkiye coğrafyasının hepsinde uygulayacağız. Sayın Kılıçdaroğlu'nun yanında görev almak için gidiyorum. Sayın Berhan Şimşek de yarından sonra görevinin başına gelecek."

SİYASET DİK ADAMLARIN İŞİDİR

CHP'de parti içi barış çalışmalarını bundan sonra da devam ettireceğinin altını çizen Tekin, tek hedeflerinin CHP'yi iktidar, Kemal Kılıçdaroğlu'nu da Başbakan yapmak olduğunu söyledi. Kişisel olarak bugüne kadar kendisinin hiçbir koltuk talebinde bulunmadığını kaydeden Tekin, CHP'de her türlü görevi yapmaya hazır olduğunu ifade etti. Konuşmasının son kısmında içindeki sitemi de dile getiren Tekin, şöyle konuştu: "Beraber yola çıktığım arkadaşlarımın bir kısmı, az da olsa beni üzdüler. Bu üzüntü içerisinde onları da affetmek istiyorum. Keşke bana karşı olan sitemlerini benimle paylaşmış olsalardı. Ben arkadaşlarıma çok büyük saygı duyardım. Siyaset, dik adamların işidir. Eğer siyasette onurlu davranışı oturtabilirsek, Türkiye'deki demokrasi adına çok önemli şeyler gelişecektir."

Tekin, konuşmasının son kısmında kendisine destek veren başta CHP ailesi olmak üzere, tüm İstanbul halkına teşekkür etti. Tekin basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Kongre sırasında Kılıçdaroğlu'na karşı alternatif bir liste hazırladınız mı?" şeklindeki soruya Tekin, "Parti içinde farklı düşüncelerin olabileceğini söyleyerek cevap verdi. Yeni görevinin ne olacağı sorusuna ise Tekin, "Genel Başkan beni aradı. Beraber çalışacağız. Yanımda olacaksın dedi. Benim içim makam ve mevki önemli değil. Ona sayın Genel Başkanımız karar verecektir." diye cevapladı.

"MYK'na atanmanızın ardından Genel Başkanlık Yardımcılığı yolu açıldı mı?" sorusunu "Genel Başkanlık yolu açıldı mı?" şeklinde algılayan Tekin, kendisinin her zaman Genel Başkanın yanında olacağını, böyle bir talebinin olmayacağını ifade etti. Önder Sav'a kırgın mısınız?" sorusuna ise, partideki hiçbir arkadaşına kırgın olmadığını, parti içerisinde büyük bir kavga olduğu yönündeki imajının doğru olmadığını söyledi.

Gürsel Tekin, "İstanbul'da gerçekleştirilen açılımlar Türkiye'ye yayılacak mı?" sorusuna da, aynı şekilde devam ettirecekleri karşılığını verdi.