BIST 10.657
DOLAR 32,17
EURO 35,03
ALTIN 2.432,19
HABER /  GÜNCEL

Gürsel Tekinden Taksim resti

Pazar günü AK Parti ve CHP'ye Kazlıçeşme'de miting izni verilmesiyle ilgili tartışmalar büyüyor.

Abone ol

Vali “Aynı gün iki miting sıkıntı yaratır" derken; AKP miting yapmak da ısrar ediyor. CHP İl Başkanı Gürsel Tekin, “Sorun çözülmezse mitingi Taksim’de yaparız” dedi.

AKP ve CHP arasında İstanbul'daki meydan mücadelesi sürüyor. İki partiye de aynı gün Kazlıçeşme'de miting izni verilmesi üzerine İstanbul Valiliği’nden itiraz geldi. AKP "Kazlıçeşme'den vazgeçmem" derken; CHP ise başka bir meydana gidebileceğini söylüyor. Gözler İl Seçim Kurulu'nun vereceği karara çevrildi.

Eski İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, meydan kavgasındaki son durumu NTV’ye değerlendirdi.

Tekin, şunları söyledi: “Aynı günde mitingin olup olmaması mümkün olur mu, elbette olmaz. Hatta biz ilk gün bize tavsiye edildiğinde; ‘Meydanı 13.45’te bize teslim edecek misiniz?' diye sorduğumuzda ‘13.45’te mutlaka teslim edeceğiz’ denilmişti. Sayın Valimiz de haklı olarak itiraz ederek saat 13.45’te teslim edilmeyeceğini, trafik sorunu yaratacağını söyledi. İlçe Seçim Kurulu'nun doğru karar alması gerekiyordu. İlk başvuruyu yapan siyasi parti CHP’dir. Biz ayın 25’inde başvuru yapmışız, 26’sında da AKP yapmış. Eğer adalet uygulancaksa ilk başvuru yapana verilmesi lazım. Ama bu neden yapıldı doğrusu anlamış değilim.

Yasayı siyasi partiler değil, kurumlar düzenleyecek ve adaleti uygulayacak. Biz adaletten yanayız. Şimdi AKP İl Başkanı’nın zaman zaman söylemleri var ‘Efendim biz feragat edemeyiz’ diye... Ben niye edeyim kardeşim öyle bir şey yapılacaksa feragatı onların göstermesi gerekiyor. Çünkü ilk başvuruyu biz yapmışız. Bütün bunlara rağmen bir gerginlik ortamı yaratılmasın diye farklı yerler önerdik. Üç tane farklı yer... Bu sorunu inanıyorum ki; İl Seçim Kurulu, valilik çözecek. Eğer çözülmezse biz bu mitingi ayın 22’sinde Taksim Meydanı’nda yapacağız.”