BIST 9.571
DOLAR 32,50
EURO 34,60
ALTIN 2.474,10
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gürsel Tekin'den polis baskını iddiası

CHP'li Gürsel Tekin, Erdoğan'ın açıklamaları sonrası İstanbul'da bazı apartların basıldığını söyledi.

Abone ol
Erdoğan talimat verdi Cihangir ve Galata'daki bazı apart evler polis tarafından basıldı! İddianın sahibi ise CHP'li Gürsel Tekin. Beyoğlu'nda esnafları gezen Tekin, bölgedeki bazı apartların basıldığını söylerken, polisin bu evleri tahliye ettiğini iddia etti. 

Beyoğlu’nu ve esnafı dolaşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Taksim’de gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan'ın açıklamaları sonrası Cihangir ve Galata’da bazı apart evlerin ve otellerin dün gece basıldığını söyledi.
 
İstanbul'daki apartlarla ilgili iddiasında, bazı turistlerin sokağa atıldığını da anlatan Tekin 
şunları söyledi:
 
“Uzun süreden beri İstanbul’un çeperlerini, manzaralarını dolaşıyorum. Bugün Beyoğlu’na geldiğimizde böyle bir manzarayla karşılaştım. Bir hanımefendi kardeşimiz yanıma geldi ve ‘Sayın başkanım çok özel konuşmak istiyorum’ dedi. Ne olduğunu sorunca ‘Bizim apart evlerimiz basıldı, korkuyorum’ dedi. Üstelik kendisi de beyan etti 'Ben bir AKP seçmeniyim' dedi. Çok sayıda turistlerin kaldığı apart evler. Dün gece yarısı basıldı. İnsanlar apar topar çantalarıyla sokağa atıldı. Ve bu insanlar dediğimiz de yüzde 99’u dünyanın çeşitli yerlerinden gelen turistler."
 
Baskını gerçekleştirenin polis mi, zabıta mı olduğu ve hangi gerekçeyle basıldığı yönünde bilgisinin olup olmadığı sorulan Gürsel Tekin, “Gerekçesi, sayın Başbakan söyledikten sonra Türkiye’de hukuk ve kurumların bir anlamı yok ki. Dün sayın Başbakan söyledi. Dedi ki 'Ben istemiyorum'” diye cevap verdi.
 
“İSTANBUL İLE İLGİLİ HAYALLERİMİ 9 KASIM’DA ANLATACAĞIM”
 
Mustafa Sarıgül’ün belediye başkanlığı adaylığıyla ilgili yapacağı açıklamasının hatırlatılması  üzerine Gürsel Tekin, şöyle konuştu:

“Bu kadar meseleler varken İstanbul’da kimin ne olacağını değil, İstanbul’un ne olacağını konuşabilsek bütün sorunları rahatlıkla çözebiliriz. 9 Kasım saat 14.00’ de, Kadıköy Meydanı'nda, kentte mağdur edilmiş, yok sayılmış, ötekilenmiş bütün yurttaşlarımızla ve örgüt yöneticilerimizle İstanbul halkımızın karşısına çıkıp İstanbul ile ilgili hayallerimi, projelerimi anlatacağım. Takdir İstanbul halkınındır.
 
Sayın Başbakan dün 'her söylemiş olduğum cümlenin arkasındayım' demişti. Sayın 
Başbakan'ın bu söylemlerinden dolayı Cumhuriyet Halk Partisi olarak Receplarus'u çıkardık. Receplarus'taki cümlelerinin arkasında mıdır? Değil midir? Sayın Başbakan'a sormak istiyorum” diye konuştu. 

"ARINÇ'A ÇOK ÜZÜLÜYORUM" 
 
Bülent Arınç’la başbakan Erdoğan’ın ters düştüklerine yönelik bir soruya ise Gürsel Tekin, "Ne zaman düz düşmüşler ki, hep öyle. Allah kimsenin başına vermesin inanın sayın Bülent Arınç’a çok üzülüyorum. Yani Sayın Arınç’a asparagas, sayın Arınç’a sürçü lisan. Bir de abisi, yaşlı bir insan. Sayın Başbakan'ın tavrını bu konuda yadırgıyorum” dedi.