BIST 9.663
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.496,98
HABER /  DÜNYA

Kerry’den İsrail’e tarihi çağrı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail-Filistin barış müzakerelerine zarar verdiği gerekçesiyle İsrail hükümetinin Filistin toprakları üzer...

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail-Filistin barış müzakerelerine zarar verdiği gerekçesiyle İsrail hükümetinin Filistin toprakları üzerindeki yerleşim alanı inşaatlarının sınırlandırılması çağrısında bulundu.
ABD Dışişleri Bakanı Kerry, İsrail-Filistin barış müzakerelerini ele almak üzere Kudüs’te İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile görüşmesinin ardından Batı Şeria’daki Beytüllahim kentine geçerek, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi. Abbas ile görüşmesi sonrasında basına açıklamalarda bulunan Kerry, barış sürecinin İsrail’in yerleşim politikası sebebiyle zarar gördüğüne işaret etti. “ABD’nin yerleşim alanları konusundaki görüşü daha önce olduğu gibi şimdi de yerleşim alanlarının uygunsuz olduğu yönündedir” diyen Kerry, “Yerleşim alanlarının inşaatı mümkün olduğu kadar sınırlandırılabilirse daha iyi olur” şeklinde konuştu.
ABD’nin Filistin Devlet Başkanı Abbas’ın kendisini barış müzakerelerine “yüzde 100 adadığından” ve barışın gerçekleşmesini istediğinden emin olduğunu dile getiren Kerry, “Filistinliler, kendi topraklarına yerleşimi bir şekilde görmezden gelerek kabul etmeyi hiçbir zaman görüşmelerin yeniden başlatılmasının bir gereği olarak görmediğini gayet açık bir şekilde ifade etmek istiyorum. Filistinliler, yerleşim alanlarının yasadışı olduğunu düşünüyor. ABD de daha önce yerleşim alanlarının barış müzakerelerine yardımcı olmadığını ve uygunsuz olduğunu belirtmişti” dedi.