BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.512,01
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gürsel Tekin'den Erdoğan'a Mısır yanıtı

"Darbecilerden en çok mağdur olan parti biziz. Ama bütün ortadoğu coğrafyasını da ziyaret edeceğiz"

Abone ol

İNTERNET HABER- Mısır'a önümüzdeki hafta bir CHP heyetinin gideceğinin açıklanması üzerine, Başbakan Erdoğan "darbe tecrübelerini paylaşacaklar" dedi. CHP'den ise tepki gecikmedi.

DARBE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞACAKLAR

Başbakan Erdoğan G-20 zirvesine katılmak için Moskova'ya gitmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan, CHP heyetinin Mısır'a ziyaretiyle ilgili de şöyle konuştu: "CHP yönetiminin veya CHP'den gidecek olanların ne Irak'a ne Mısır'a verebileceği hiçbir şey yoktur. Olsa olsa alabileceği bir şey vardır. Veyahut da işte Mısır'da darbe yönetimine 'işte biz de böyle darbeler yaptık' veya 'böyle darbelerin arkasında bulunduk, askeri darbe şöyledir, sivil darbe böyledir' gibi bunlar noktasında bir paylaşımı olabilir "

EN ÇOK MAĞDUR OLAN BİZİZ

Gürsel Tekin, parti MYK'sı sonrası açıklama yaptı. ""Bize darbeci diyen Başbakan'ın darbelerde tek bir mağduriyeti var mı? Bakanlar Evren döneminde çalışıyordu. Başbakanın bilmesi gereken şudur; Türkiye sahipsiz değildir. CHP Mısır'a Irak'a gidiyor, çünkü sizin kırdığınız döktüğünüz yanlışları ancak CHP toparlayabilir. Büyükelçinizi çektiniz niye tekrar geri gönderdiniz, hani kabadayılık yapıyordunuz? Darbecilerden en çok mağdur olan parti biziz. Ama bütün ortadoğu coğrafyasını da ziyaret edeceğiz" dedi.

Tekin, Suriye'ye yönelik müdahale hazırlıklarına tepki göstermek için Eylül'de Adana'da barış mitingi yapmayı düşündüklerini söyledi.

Tekin, "Yanlıştan dönmenin erdemli bi politka olduğunu herkes bilmeli. Tekliği, onurlu bir teklik olarak yansıtmaya çalıştılar. Teklik sadece Allah'a mahsustur. Ortadoğu'da herkesin saygı duyduğu bir dış politika vardı" diyerek tepkisini dile getirdi.