BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.437,62
HABER /  GÜNCEL

Gürsel Tekin'den bomba iddia

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in iddiası AK Parti'yi çok kızdıracak

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “Deprem Vergisi adı altında toplanan paralar, AKP'nin o çok övündüğü duble yollara harcandı” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 17 Ağustos depreminin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, “İktidar partisi, Türkiye'nin deprem kuşağında olduğu gerçeğini algılayamıyor" dedi. Tekin, AKP'nin "Deprem Vergisi"ni başka alanlarda kullandığını iddia ederek şöyle dedi:

“Bu para bile AKP tarafından depreme karşı önlem için değil, başka alanlardaki ihtiyaçları karşılamak amacıyla harcandı. Dünyada böyle bir uygulama yok. Bir vergi toplandığı alan için harcanır.

Deprem Vergisi adı altında toplanan paralar, AKP'nin o çok övündüğü duble yollara harcandı. Bu yüzden Van'da depreme karşı hiçbir önlem alınamadı ve onlarca yurttaşımız AKP'nin sorumsuzluğu yüzünden canından oldu. Vergiler depreme karşı önlemler için harcansaydı, Van'da belki de hiç kimse ölmeyecekti."

"AKP'lilerin gözü doymak bilmeyen kar hırsı, yüzbinlerce insanın can güvenliğini tehlikeye atıyor” ifadesini kullanan Tekin, Ulusal Deprem Konseyi'nin de faaliyete geçirilmesini istedi.