BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.438,93
HABER /  EKONOMİ

Türk Telekom'dan Guinness dünya rekoru

Türk Telekom, 81 ilde 20 bin 715 çalışanının katılımıyla düzenlediği iftar yemeği organizasyonuyla Guiness World Records sahibi oldu

Abone ol

Türk Telekom, 15 Ağustos akşamı Iğdır'dan Edirne'ye, Hatay'dan Sinop'a kadar Türkiye'nin 81 ilinde iftar organizasyonu düzenledi.

İftar yemeğine Türkiye'nin dört bir yanındaki 20 bin 715 Türk Telekom çalışanı katıldı. Türk Telekom, bu organizasyonla ''Birden Çok Noktada, Dünyanın En Kalabalık İftarı'' rekoruna imza attı.

Guinness World Records resmi denemesi sırasında, Ankara'da ve İzmir'de 1, İstanbul'da 2 Resmi Guinness World Records Hakemi görev yaptı. 3 şehirdeki 4 hakem, Türk Telekom görüntülü telefon sistemiyle birbirleriyle görüşerek, raporların ve sayıların doğruluğu konusunda hemfikir olduktan sonra sonucu açıkladı.

Türkiye'nin 81 ilini kapsayan Guinness World Records resmi denemesinde 400'den fazla gözlemci ve 168 şahit görev aldı. Rekor denemesinin merkez ofisi, İstanbul Haliç Kongre Merkezi oldu.

Gözlemci ve şahitler, Türk Telekom çalışanı olmayan ve tarafsız kişilerden Guinness World Records kuralları gözetilerek belirlendi.

''Birden Çok Noktada, Dünyanın En Kalabalık İftarı'' rekor denemesinin yapıldığı her noktada, giriş ve çıkış kapıları ayrıştırıldı. Mekana gelen herkesin tek tek sayılmasını sağlayan sistemler kuruldu. Her noktada görev yapan tarafsız şahitler, Guinness World Records tarafından hazırlanan şahitlik raporunu onayladılar, katılımcı sayılarının doğruluğunu beyan etti.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi'ndeki iftar yemeği organizasyonu sırasında Türk Telekom'un fiber internet altyapısı kullanılarak, diğer bölge ve illere canlı bağlantı yapıldı. Böylece, Türkiye'nin 81 ilinde iftar yemeğine katılan Türk Telekom'un 20 bin 715 çalışanı aynı sofrada buluştu.

REKOR TÜRK TELEKOM AİLESİNİN BİRBİRİNE BAĞLILIĞININ GÖSTERGESİ

Türk Telekom Genel Müdürü K. Gökhan Bozkurt, Türk Telekom çalışanlarının güçlü ve birbirine bağlı bir aile olduğunu vurgulayarak, şöyle dedi:

''Birden çok noktada, dünyanın en kalabalık iftarı rekoru için Ramazan ayının birlik ve beraberlik felsefesinden ilham aldık. Türkiye'nin 81 ilinde, yurdun hemen her köşesinde hizmet veren Türk Telekom ailesi olarak, 81 ilimizde aynı gün, altyapımızın sağladığı teknolojik imkanlarla birbirimize bağlanarak gerçekleştirdiğimiz iftar organizasyonumuzun bir dünya rekoru ile taçlanmasından mutluluk duyduk.

Artık, gelenekselleşen Türk Telekom iftarı, her yıl katlanarak artan katılımcı sayısıyla tüm Türk Telekom çalışanlarını yurdun her köşesinde kurulmuş aynı iftar sofrasına oturtan bir organizasyon. Bu rekor, tüm Türk Telekom ailesinin birbirlerine bağlılığının bir göstergesi.''

''Birden Çok Noktada, Dünyanın En Kalabalık İftarı'' rekor denemesinde Baş Hakem olarak görev yapan Guinness World Records Resmi Hakemi ve Türkiye Temsilcisi Şeyda Subaşı Gemici de, Türk Telekom tarafından organize edilen ''Birden Çok Noktada Dünyanın En Kalabalık İftarı'' Guinness World Records resmi denemesinin çok başarılı geçtiğini belirtti.

Gemici, ''Son derece titiz hazırlanmış bir organizasyonla, 81 ilde, 20 bin 715 kişiyi bir araya getiren Türk Telekom, özel kategoride gerçekleştirilen rekora adını yazdırdı'' dedi.

Guinness World Records Resmi Hakemi Talal Omar ise rekor denemesinde, 4 resmi Guinness World Records hakeminin yanı sıra, 168 şahit ve 400'den fazla gözlemcinin görev aldığını kaydetti.

Omar, fiber ınternet alt yapısı ile farklı noktalardan e-posta ile şahit raporu iletiminin yanı sıra, değişik illerdeki hakemlerin birbiri ile görüntülü telefonla konuşabilmelerinin oldukça etkileyici olduğunu belirtti.