BIST 10.051
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.426,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gürsel Tekin o koltuğu geri istiyor!

Genel başkan yardımcılığı görevinden sürpriz bir şekilde istifa eden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 17 Ağustos 2011'de kendisinden alınan 'ikinci adam' koltuğunu geri istiyor.

Abone ol

Tekin, 17-18 Temmuz'daki Büyük Kurultay sonrasında teşkilatlardan sorumlu genel başkanlık görevine dönmeyi bekliyor. Edinilen bilgiye göre Tekin, bu konuda yakın çevresine yaptığı değerlendirmelerde iddialı konuştu:

"Kemal Bey, genel merkezi bana bırakmaya mecbur."

Tekin'in, istediği sonucun çıkmaması durumunda ise şu yorumu yaptığı öğrenildi:

"Eğer olmazsa demokrasilerde de çare tükenmez." Bu sözler, "Tekin, ikinci adam beklentisi gerçekleşmezse, dar dairedeki sohbetlerde kırgınlığını dile getirdiği CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yla köprüleri tamamen atacak." yorumlarına yol açtı.

Gürsel Tekin, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile yeni parti kuracağı yönündeki iddiaların da gerçek olmadığını ifade ediyor. Tekin'in, yine yakın çevresine Sarıgül hakkında şu ilginç ifadeyi kullandığı öğrenildi:

"Sarıgül'de parti kuracak cesaret yok."

Gürsel Tekin, yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylığına ise sıcak bakıyor. Kurmaylarıyla sık sık toplanıp yol haritasını görüşen Tekin'in, büyükşehir belediye başkanlığı konusunda nabız yokladığı ileri sürülüyor.