BIST 10.173
DOLAR 32,29
EURO 34,98
ALTIN 2.447,69
HABER /  DÜNYA

Erdoğan'ın olduğu zirvede kuş uçamıyor!

G-20 Zirvesi için toplanılan Los Cabos'ta, güvenlik seviyesi çok yüksek

Abone ol

Aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Devlet Başkanı Hu Jintao’nun da bulunduğu dünya liderlerini bir araya getiren G 20 zirvesinin yapıldığı Meksika’nin Los Cabos kentinde, olası bir terör saldırısına karşı olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; Los Cabos üzerinde, iki savaş uçağı düzenli aralıklarla tur atarken, alçak uçuş yapan asker ve polis helikopterleri, Meksika Körfezi’nde sahile yakın konuşlandırılmış güvenlik botları ve otomatik silahlarla donatılmış Meksikalı asker ve polisleri motorize ekiplerle, Los Cabos kenti arındırılmış bir bölgeye dönüştürüldü.

GÜVENLİK GEREKÇESİYLE YASAKLANDI

‘Çöl ile okyanus arasındaki kent’ olarak nitelenen ve özellikle Amerikalı turistlerin son yıllarda uğrak yeri olmaya başlayan Los Cabos’ta, kamuya açık plajların büyük bölümünde, 12-20 Haziran arasında denize girmek de güvenlik gerekçesiyle yasaklandı.

Bölgede alınan güvenlik önlemleri kapsamında, Başbakan Erdoğan’ın kaldığı otele de tüm araçlar arama yapıldıktan sonra otel bölgesine sokuluyor, özel izin belgesi olmayan kimsenin otel çevresine bile yaklaşmasına izin verilmiyor.

İKİ GÜVENLİK BOTU ERDOĞAN'I KORUYOR

Erdoğan’ın kaldığı ve Meksika Körfezi’ne bakan otelin hemen açığında, iki güvenlik botu sürekli devriye nöbeti tutuyor. Meksika medyasında, özellikle uyuşturucu kartellerinin, kendilerine karşı amansız bir mücadele yürüten Meksika Devlet Başkanı Felipe Calderon’u, ‘yabancı devlet adamlarını kaçırmak yada onlara karşı saldırı düzenlemekle tehdit ettiğine’ ilişkin haberler yer alıyor.