BIST 10.046
DOLAR 32,46
EURO 34,64
ALTIN 2.389,46
HABER /  DÜNYA

Gürcistan çok kötü karıştı

Gürcistan bir hayli karışık. Kar maskeli polislerin müdahalesi işte böyle oldu;

Abone ol Gürcistan'da polis, 2 Ekim'den bu yana parlamento binası önünde hükümeti protesto eylemini sürdüren göstericilere çok sert bir müdahelede bulundu.

Parlamento önüne gelen çevik kuvvet ve kar maskeli özel giysili polis, göstericileri dağıtmak için biber gazı ve tazyikli su kullandı.


Polisin sert müdahalesi karşısında ara sokaklara dağılan göstericiler, otobüslerin camlarını kırdı ve bazı işyerlerine de zarar verdi.


Parlamento önündeki göstericileri tamamen dağıtan polis, ara sokaklara kaçan protestoculara da biber gazıyla müdahalede bulundu.


Polisin sert müdahalesi karşısında fenalık geçiren göstericiler ambulanslarla hastanelere taşındı. Parlamento önündeki muhalefet liderleri ve milletvekillerinin de sıkılan gazdan etkilenerek bölgeden uzaklaştıkları
bildirildi.


Parlamento önünde çevik kuvvet ve polis ekiplerinin bekleyişi sürüyor.


Müdahalede muhalefetin önde gelen liderlerinden eski Devlet Bakanı Giorgi Haindrava gözaltına alındı. Haindrava daha sonra serbest bırakıldı. Basına açıklama yapan Haindrava, gözaltındayken, uyuşturucu kullanıp kullanmadığının kontrol edilmek istendiğini, ancak bunu kabul etmediği için mahkemeye çıkarıldığını söyledi.


Haindrava, iktidarın baskılarına rağmen gösterilerine devam edeceklerini kaydetti. Haindrava, tüm halkın Tiflis'teki Avrupa Meydanı'nda toplanmasını istedi.