BIST 10.793
DOLAR 32,23
EURO 34,87
ALTIN 2.414,49
HABER /  GÜNCEL

Gurbetçinin beynini almışlar

Gurbetçinin şüpheli ölümü sonrası yaşananlar da olay. Ölen Adem Özdamar'ın ailesi otopsiye isyan etti.

Abone ol

Akşam Gazetesi'nin haberine göre, BM'in belirlediği Minesota Otopsi Protokolü'ne göre gözaltı ölümleri ve yargısız infaz gibi olayların ardından yapılan otopsilerde her iki taraftan da belirlenen kişilerin otopsiye katılması, alınacak örneklerin bu kişilerin gözlemleri altında alınması gerektiğini belirtiyor.

Adem Özdamar'ın Samsun Bafra'da yaşayan amcası Ömer Özdamar, otopsiye sadece “Alman yetkililer katılmış. Bizden birini almamışlar” diyerek, tepki gösterdi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, bu tip otopsilerde beynin tamamının alınarak incelenmesinin normal olduğunu belirterek, “Travmanın sonucu darbe mi? Bunun sonuçları beynin incelenmesi sonucu ortaya çıkar. Bir insanın kafasını duvara vurarak kendini öldürmeye çalışması çok zordur. Türk adli tıpçılar artık, yapılmış olan incelemenin sonuçlarını değerlendirecek. Her iki ülkeder taraflar Almanya'daki otopsiye katılabilseydi, kimsenin kafasında soru işaretleri kalmayacaktı” dedi.