BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Gurbetçi aileyi yıkan ihmal!

Almanya'nın bir yuvada yere düşmüş olan, prize takılı saç kurutma makinesine dokununca elektrik çarpan 4 yaşındaki iki Türk kızı ölümden döndü.

Abone ol

Almanya'nın bir yuvada yere düşmüş olan, prize takılı saç kurutma makinesine dokununca elektrik çarpan 4 yaşındaki iki Türk kızı ölümden döndü.

Ayşenaz'ın babası Bekir Hançar kızına sarılıp gözyaşlarına boğulurken "sana bir şey olsa ben ne yapardım" diye haykırdı. Yuva yetkilileri aileyi arayıp özür diledi

Yuvada oynarken yere düşen saç kurutma makinesine dokunan Ayşenaz Hançar (4) ile Aylin Güneş'i (4,5) elektrik çarptı. Almanya'nın Hanau kentindeki yuvada yaşanan olay sonrası haberdar edilen aileleri neye uğradığını şaşırdılar. Hastaneye götürülüp sağlık kontrolünden geçirilen kızların 48 saat gözetim altında tutulacağı bildirildi. Doktorlar, ilk incelemelerde "normal" görünen çocuklarda daha sonra kalp ritim bozukluğu çıkmasından endişe ediyorlar. Aileler yuva yetkililerine sitem ederek olayın araştırılmasını istediler.

DOKTOR ÇAĞRILMAMIŞ

Denizlili baba Bekir Hançar "Saat 10.41'de telefon geldi. Kızım Ayşenaz'a elektrik çarptığını söyleyince çok kötü oldum. Kızımın hayatta olup olmadığını dahi bilmiyordum. Koşarak yuvaya gittim. Kızım ağlıyordu. Hastane arabası çağrılmamış. Ben kızımı alıp hastaneye götürdüm" dedi. Olayın şokunu atlatamayan ve çocuğun başından bir an olsun ayrılmayan baba Bekir Hançar, Ayşenaz'a sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. "Sana bir şey olsa ben ne yapardım" diye haykıran Hançar'ı minik kızı "Baba ben iyiyim" diyerek sakinleştirmeye çalıştı.

ORADA NE İŞİ VAR?

Yere düşen saç kurutma makinesinin zarar gördüğünü, çocukların da dışarıya sarkan kablolara dokunduklarını söyleyen Bekir Hançar "Bakıcılara sitem ettim. Bir saç kurutma makinesinin çocuk yuvasında ne işi var? Ayrıca bu cihaz neden prize takılıydı ve çocukların oynadığı odada, onların ulaşabileceği bir şekilde duruyordu? Ben yetkililerden bu sorulara bir yanıt bekliyorum. Çocukları neden başı boş bırakıyorlar, yuvadaki yetkililerin görevi yavrularımızla ilgilenmeleri değil mi? Olayın peşini bırakmayacağım" diye konuştu.

ÖZÜR DİLEDİLER

Yuvadaki bir yetkilinin olaydan bir kaç saat sonra kendisini cep telefonundan aradığını söyleyen Bekir Hançar "Görevli bana şunları söyledi: 'Hata yaptığımızı kabul ediyoruz. Özür dileriz. Söyleyecek söz bulamıyoruz. Biz olayla ilgili kendi aramızda rapor hazırlıyoruz. Pazartesi gelin yaşananları görüşelim'. Ben ise sinirli olduğumu ve o an konuşmak istemediğimi söyledim. Şuan istediğim tek şey kızımın sağlıklı bir şekilde hastaneden çıkması" dedi.