BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Konya kara teslim oldu

Konya'da bu sabah başlayan yoğun kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi. Ulaşım durdu, uçuşlar iptal edildi.

Abone ol

İstanbul ile Konya arasındaki uçak seferleri iptal edildi. Şehirlerarası yollarda ulaşım güçlükle yapılırken, yaklaşık 100 köy yolu ulaşıma kapandı.

Güne yoğun kar yağışı altında uyanan Konya, kara teslim oldu. Kent merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 20 santimetreye kadar ulaşırken yüksek kesimlerde 70 santimetreyi buldu. İşe gitmek isteyenler araçlarını çalıştırmakta zorlanırken, yaya olarak gidenler güçlükle yollarına devam etti. Sabahın ilk saatlerinde Konya-Adana, Konya-Ankara, Konya-Antalya ve Konya- Isparta karayolunda zaman zaman ulaşımda aksamalar oldu. Şehirlerarası yolcu taşıyan otobüslerinde yaklaşık 1 saat hareket etmesine izin verilmedi. Karayolları ekipleri kar temizleme ve tuzlama çalışması başlatırken, trafik polisleri Konya- Isparta karayolunda zincirsiz araçların seyir etmesine izin vermedi.

İstanbul ile Konya arasındaki uçak seferlerinin bugün iptal edildiği belirtildi. Yaklaşık 100 köy yolu ulaşıma kapandı. Konya merkez ve ilçelerde bugün oynanacak olan amatör lig maçlarının da iptal olduğu belirtildi.