BIST 10.508
DOLAR 32,29
EURO 35,04
ALTIN 2.474,98
HABER /  GÜNCEL

Günün fotoğrafı Vandan

Hep polislerin kötü yanlarını gösteriyoruz. İyileri yok mu? Elbette var. İşte Van'da bir tanesi ayın polisi seçildi. Nasıl mı?

Abone ol Kendisine taş atan göstericinin yarasını saran polis, 'ayın polisi' seçildi 

Van Emniyet Müdürlüğü'nün 2 yıldan beri yapmış olduğu ayın polisi uygulamasında DTP İl Örgütü'nün, 26 Şubat'ta Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak'ın kuzeyine düzenlediği kara harekâtını protesto eyleminden sonra bir protestocunun yarasını saran polis ayın polisi seçildi.

Van'da 26 Şubat tarihinde DTP'liler kara harekatını protesto etmek için parti binası önünde toplanarak AK Parti binasına gidip üzerinde 'Edi Bese' yazılı siyah çelenk koymuştu.

Burada yapılan basın açıklaması sonrasında ara sokaklara dağılan grup slogan atarak polise taşla saldırmıştı.

"FOTOĞRAFTA SONRADAN FARK ETTİM, BİR ELİMDE COP VARDI, BİR ELİMDE İSE PEÇEDE"

Ayın polisi seçilen Halil Ablak, o günkü olayda birden bire taş yağmuruna tutulduklarını ve neye uğradıklarına şaşırdıklarını söyledi.

Hiç böyle bir şey beklemediklerini ifade eden Ablak, "2 yıldır ben Van'dayım. Van'da ilk defa böyle bir olayla karşılaşıyorum. Daha sonra biz müdahalemizi yaptık. Müdahaleden sonra göstericilerden biri yaralanmıştı. Çok kanaması vardı. Bana başının döndüğünü söyleyince çok kan kaybediyordu ben durumunun ağır olabileceğini düşündüm. Bende kanını durdurmak için peçeteyle kanını durdurmaya çalıştım. O arada basın mensupları da beni çekmiş. Ben orada görevimi yaptım. Görevimi de en iyi şekilde yaptığıma inanıyorum. Gerekirse biz orada müdahalemizi de yaparız, gerekirse de vatandaşımıza yardımcı da oluruz. Fotoğrafta sonradan fark ettim. Bir elimde cop vardı, bir elimde ise peçede. Orada vermiş olduğum mesajı da insanların anladığını düşünüyorum." dedi.