BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Günün fotoğrafı Gaziantepten

Görenler inanamıyor bir daha bakıyor. Hem güldürüyor hem de düşündürüyor. İşte günün haberi ve o fotoğraflar.

Abone ol

Gaziantep'te TEDAŞ'ın, arsasındaki elektrik direğini kaldırmamasına sinirlenen bir vatandaş, bu direği de içine alacak şekilde 2 katlı bir ev inşa etti.

Evin damında betonun ortasından çıkan direkte nakil hatları yer alırken, direğin kalan bölümü, her iki kattaki odaların içinde kaldı.
 

İÇİNDEN ELEKTRİK DİREĞİ GEÇEN BİNANIN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN!


İçeride elektrik direği var ama evin elektriği yok. Ama tepelerinden başka evlere elektrik telleri geçiyor.

Cnn türk sitesinde yer alan habere göre iİnşaat işçiliği yapan, 8 çocuk babası 38 yaşındaki Nuri Boz, Dumlupınar mahallesindeki 150 metrekarelik arsasına 5 yıl önce tek katlı bir ev yaptırmaya karar verdi.

Boz, arsası üzerindeki şehiriçi elektrik nakil hattı direğinin kaldırılması için TEDAŞ'a başvurdu ancak, kurum direği kaldırmadı.

Ev fikrinden vazgeçmeyen Boz, arsaya elektrik direği içinde kalacak şekilde tek katlı bir ev inşa etti. Çocuklarının büyümesi ve evin yetersiz kalması üzerine, Nuri Boz ve 30 yaşındaki eşi Fatma Boz ikinci katı da çıktı.

İlk kattan itibaren devam eden elektrik direği, ikinci katta yine evin içinden geçti, 2'nci kattan sonra, damdan itibaren de direğin 2-2.5 metrelik bölümü dışarıda kaldı.

Direğin kaldırılma masrafı 1500 YTL

Elektrik hattının yakınlaşması üzerine, can güvenlikleri olmayacağını, özellikle yazın, tellerin genleşip, sarkmasıyla dama çıkıldığında tehlike yaratabileceğini göz önüne alan Boz, TEDAŞ'a bir kez daha başvurdu.

TEDAŞ direğin kaldırılması masrafının 1500 YTL olduğunu ve paranın ödenmesi halinde kaldırabileceğini belirtti.

Boz, "Ben evime sayaç taktırdım, yıllar önce inşa ettiğim için ruhsata bakılmaksızın elektrik bağlanacağını düşündüm. Sayacımı söktüler, elektriğimi kestiler, bir de kaçak işlemi yaptılar, aboneliğimi kabul etmediler" dedi.

Direk var elektrik yok

Nuri Boz, "Şimdi de, 'Ya parayı ödersin, ya da direği kaldırmayız' diyorlar. Mahallemizdeki konutların büyük bölümü kaçak. Güç durumda kaldık. Evimizin ortasından elektrik direği geçiyor, ama, karanlıkta oturuyoruz. Arsama elektrik direğini dikerken bana bilgi mi verdiler ki, şimdi kaldırmak için benden para istiyorlar?" diye konuştu.