BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,75
ALTIN 2.433,26
HABER /  GÜNCEL

Ağabeyinden bile rüşvet almış

Rüşvet verdiği ileri sürülen ağabey, rüşvet alan polis kardeşi gibi tutuklanarak cezaevine konuldu.

Abone ol Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği ‘Balans’ operasyonunda tutuklanan 43 kişi arasında, rüşvet aldığı öne sürülen polis memurlarından birinin ağabeyinin de rüşvet veren nakliyat şirketinin yöneticisi olduğu ortaya çıktı.

Rüşvet verdiği ileri sürülen ağabey, rüşvet aldığı ileri sürülen polis kardeşi gibi aynı operasyon kapsamında tutuklanarak cezaevine konuldu.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kara yollarında istiap haddinden fazla yük taşıyan araç sahip ve sürücülerine menfaat karşılığı göz yuman kişileri, geçen hafta düzenlenen ‘Balans’ operasyonunda gözaltına aldı. Baskında kooperatif başkanı, TIR ve kamyon sahipleri ile şoförlerinin bulunduğu 31 rüşvet veren, 3'ü Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü'nde görevli memur ile 1'i şube müdürü 28 polisin de aralarında bulunduğu 62 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 43'ü tutuklanmıştı. Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Erdal Gözüoğlu'nun da aralarında bulunduğu 19 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Operasyonda biri rüşvet verdiği, diğeri de rüşvet aldığı ileri sürülen iki kardeş de tutuklandı. Rüşvet aldıkları gerekçesiyle tutuklanan 21 polisten Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli M.E.'nin ağabeyi V.E.'nin de rüşvet veren mermer şirketinde yönetici olduğu, kardeşi de dahil birçok polise, fazla yük taşıyan kamyonlarına göz yummaları karşılığında değişik miktarlarda rüşvet verdiği öne sürüldü.

Veli Eroğlu'nun ifadesinde rüşveti, şirket sahibi Hüseyin G.'nin verdiği talimata göre dağıttığını söylediği belirtildi. Ağabey Veli Eroğlu ‘rüşvet vermek’, polis kardeşi Mehmet Eroğlu da ‘rüşvet almak’ suçundan tutuklanıp Antalya L Tipi Cezaevi'ne konuldu.